Department of Sociology
Turizam i ljudska prava

Turizam i ljudska prava

Mr. sc. Mirko Petrić sudjelovao je 11. prosinca 2013. u razgovoru s naslovom „Čemu još turizam – O koristi i šteti jedne industrije“, održanom u dvorani Müller u Kinu Europa u Zagrebu, u povodu projekcije filma „Mletački sindrom“ na Filmskom festivalu ljudskih prava. Drugi sudionik razgovora bio je dr. sc. Hrvoje Carić s Instituta za turizam u Zagrebu, a razgovor je vodila Iva Marčetić. Više o filmu možete pročitati ovdje, a o festivalu ovdje.
Pročitaj više
Turizam i ljudska prava
Turizam i razvoj

Turizam i razvoj

Mr. sc. Mirko Petrić održao je 8. prosinca 2013. predavanje s naslovom „Od (ne)održivog razvoja do odgovornog turizma“ u gradskoj loži u Hvaru. Predavanje je održano u organizaciji Udruge za održivi razvoj grada i otoka Hvara „Dignitea“. Fotografije s predavanja možete vidjeti ovdje.
Pročitaj više
Turizam i razvoj
Svjetski antibarbarus

Svjetski antibarbarus

U Gradskoj knjižnici Zadar predstavljena je nova knjiga prof. dr. sc. Vjerana Katunarića Svjetski antibarbarus. O uzrocima propasti bivšeg i nadolasku novog socijalizma. Knjiga je predstavljena u sklopu ciklusa javnih predavanja u organizaciji Odjela za sociologiju. Sudjelovali su dr. sc. Valerija Barada, mr. sc. Mirko Petrić, mr. sc. Ratko Čorić i sam autor, a moderatorica je prof. dr. sc. Jadranka Čačić-Kumpes.
Pročitaj više
Svjetski antibarbarus
Urbanistička početnica

Urbanistička početnica

Mr. sc. Mirko Petrić vodio je 30. XI 2013. radionicu „Izrada plana upravljanja povijesnom jezgrom – splitska iskustva“, održanu u okviru programa „Urbanistička početnica“ u Art radionici Lazareti u Dubrovniku. Članovi/ice znanstvenog tima i udruga civilnog društva angažiranih na izradi plana upravljanja povijesnom jezgrom Splita predstavili su svoja iskustva zainteresiranoj javnosti u Dubrovniku, te započeli proces umrežavanja udruga i inicijativa u gradovima pod zaštitom UNESCO-a na istočnoj obali Jadrana. Program „Urbanistička početnica“ organiziraju zajednički Platforma 9,1 i Art radionica Lazareti.
Pročitaj više
Urbanistička početnica

Content