Department of Sociology

Konferencija istraživačke mreže za Sociologiju kulture Europskog sociološkog društva

Konferencija istraživačke mreže za Sociologiju kulture Europskog sociološkog društva

Na 8. konferenciji istraživačke mreže za Sociologiju kulture Europskog sociološkog društva (European Sociological Association – ESA), pod naslovom En-Compass-ing Culture(s): Beyond East/West and South/North, održanoj u razdoblju od 10. do 12. ožujka 2021. godine, sudjelovali su doc. dr. sc. Krešimir Krolo, doc. dr. sc. Sven Marcelić, doc. dr. sc. Željka Tonković i mr. sc. Mirko Petrić.

Krešimir Krolo održao je, u suautorstvu sa Svenom Marcelićem i Željkom Tonković, priopćenje s naslovom Value Orientations of Croatian Youth as a Predictor in Taste of Television Genres.

Sven Marcelić održao je, u suautorstvu s Krešimirom Krolom i Željkom Tonković, priopćenje s naslovom Banal cosmopolitanism? What values have to do with cultural practices and taste.

Željka Tonković održala je, u suautorstvu s Krešimirom Krolom i Svenom Marcelićem, priopćenje s naslovom Between global and local: Cultural map of Croatian urban youth.

Priopćenja doc. dr. sc. Krešimira Krole, doc. dr. sc. Svena Marcelića i doc. dr. sc. Željka Tonković proizašla su iz rezultata empirijskog istraživanja o kulturnim potrebama i vrijednostima mladih u gradovima na jadranskoj obali koje je rezultiralo knjigom: Klasika, punk, cajke: Kulturni kapital i vrijednosti mladih u gradovima na jadranskoj obali (Sveučilište u Zadru i Hrvatska sveučilišna naklada).

Mirko Petrić, održao je, u suautorstvu s prof. dr. sc. Ingom Tomić-Koludrović  i Filipom Užarevićem, priopćenje s naslovom Gender and Modernity: Cultural Consumption of Men and Women in Croatia, u kojem su predstavljeni rezultati proizašli iz empirijskih istraživanja na projektu „Relacijski rodni odnosi u Hrvatskoj: modernizacijske i razvojne perspektive“ (GENMOD, HRZZ-IP-2016-06-6010).

Konferencija je u cijelosti održana online zbog epidemioloških razloga.

Content