Department of Sociology

Priznanje HSD-a „Rudi Supek“ dodijeljeno prof. dr. sc. Ingi Tomić-Koludrović

Prof. dr. sc. Ingi Tomić-Koludrović, dugogodišnjoj djelatnici Sveučilišta u Zadru (1994.-2014.) i pročelnici Odjela za sociologiju (2005.-2012.), dodijeljeno je Priznanje „Rudi Supek“ Hrvatskog sociološkog društva za 2019. godinu. Ovo se priznanje dodjeluje za iznimna postignuća, uspjehe i zasluge za razvoj sociologije i Hrvatskog sociološkog društva.

U povodu dodjele priznanja, dobitnica je 23. siječnja 2020., na svečanoj sjednici HSD-a u Društvu sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu, održala predavanje s naslovom „Žene i muškarci u posttranzicijskoj Hrvatskoj: retradicionalizacija ili modernizacija?“

Prijedlog za dodjelu priznanja „Rudi Supek“ prof. dr. sc., koji je jednoglasno podržalo Predsjedništvo Hrvatskog sociološkog društva, pristigao je s Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru (predlagači prof. dr. sc. Saša Božić i doc. dr. sc. Valerija Barada), što je dobitnica osobito naglasila u riječima zahvale prigodom dodjele priznanja.

Obrazloženje u povodu dodjele priznanja „Rudi Supek“ za 2019. godinu prof. dr. sc. Ingi Tomić-Koludrović možete pročitati ovdje.

Intervju s dobitnicom u povodu dodjele priznanja možete pročitati ovdje.

 

Fotografije: dr. sc. Jaka Primorac

Content