Department of Sociology

21. međunarodni poslijediplomski tečaj "Divided Societies"

21. međunarodni poslijediplomski tečaj "Divided Societies"

Od 6. do 13. 5. 2019. u Inter-univerzitetskom centru Dubrovnik održao se 21. međunarodni poslijediplomski tečaj "Divided Societies", ove godine s podnaslovom "Old and New Nationalisms". Organizacijski direktor tečaja od 2010. godine je prof. dr. sc. Saša Božić, a brojni profesori i profesorice kao i studenti i studentice Odjela za sociologiju tijekom godna predavali su i sudjelovali u radu ovog međunarodnog poslijediplomskog tečaja.

Ove godine prof. dr. sc. Biljana Kašić održala je 8. svibnja predavanje "Should Feminism Transcend Nationalism? Tensions, Continuities, and Contingencies", izv. prof. dr. sc. Damla Isik (Fulbright stipendistica Sveučilišta Regis na Odjelu za sociologiju Sveučilišta u Zadru) održala je 11. svibnja predavanje "Women, State and Nationalism in Turkey", a prof. dr. sc. Saša Božić je 12. svibnja održao predavanje "Nationalism and Transnationalism: Opposite, Mutually Reinforcing, or Unrelated?"

Na međunarodnom poslijediplomskom tečaju Divided Societies redovito sudjeluju i studenti/ce Međunarodnog združenog doktorskog studija sociologije regionalnog i lokalnog razvoja Sveučilišta u Zadru i Sveučilišta u Teramu za koje se u sklopu tečaja organiziraju i posebne doktorske radionice. Ove godine je na tečaju sudjelovao prof. dr. sc. Miguel Centeno, Odjel za sociologiju Sveučišta Princeton i utemeljitelj te bivši direktor Intituta za međunarodne i regionalne studije Sveučilišta Princeton. Prof. Centeno je novi ko-direktor tečaja "Divided Societies".

Content