Department of Sociology

Radionica projekta GENMOD

Radionica projekta GENMOD

Mr. sc. Mirko Petrić, doc. dr. sc. Željka Zdravković i Ivan Puzek, mag. soc., sudjelovali su u radionici "Metodološki aspekti relacijskih istraživanja identiteta II", održanoj na Umjetničkoj akademiji u Splitu u razdoblju između 17. i 21. rujna 2017., u okviru projekta Relacijski rodni identiteti u Hrvatskoj: modernizacijske i razvojne perspektive (GENMOD), koji financira Hrvatska zaklada za znanost.

Uz voditeljicu projekta prof. dr. sc. Ingu Tomić-Koludrović, te članove/ice projektnog tima s Instituta društvenih znanosti „Ivo Pilar“ i Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru, u radionici je sudjelovao konzultant projekta doc. dr. Predrag Cvetičanin (Univerzitet u Nišu i Centar za empirijske studije kulture jugoistočne Evrope).

Tijekom radionice obavljena je kritička analiza prototipa anketnog upitnika razvijanog u okviru projekta, te utvrđen njegov konačni oblik. U drugom dijelu radionice, održane su edukacije o geometrijskoj analizi podataka, kao i rasprava o modusima upotrebe naprednih kvantitativnih metoda pri analizi podataka koji će se pribaviti anketnim ispitivanjem.

Content