Odjel za zdravstvene studije

Upis u ak. god. 2019./2020. i upis obveznih i izbornih kolegija putem Studomata

Obavijest o upisu u ak. god. 2019./2020. i upisu obveznih i izbornih kolegija putem Studomata

Obavijest o upisu u ak. god. 2019./2020. i upisu obveznih i izbornih kolegija putem Studomata

 

 

Upis u ak. god. 2019./2020. počinje 27. rujna 2019., a završava 28. listopada 2019.

 

Upis se obavlja sljedećim redoslijedom:

  1. upis obveznih i izbornih kolegija putem Studomata (27. rujna 2019. – 8. listopada 2019.) - kolegiji se upisuju u skladu s redovima predavanja matičnog studija
  2. upis u Tajništvu Odjela (27. rujna 2019. – 28. listopada 2019.od 9:00 do 12:00 h). Nakon provjere upisa kolegija u sustavu ISVU ovjerava se indeks studentima viših godina koji indeks imaju.

Studenti 2. godine koji nemaju indeks, već iksicu, tj. e-indeks, također moraju doći potvrditi upis u Tajništvo u gore navedenom terminu.

 

Studenti 1. godine diplomskih studija putem Studomata upisuju samo izborne kolegije (obvezni kolegiji već su prikazani na Studomatu). Za studente 1. godine diplomskih studija upis u Tajništvu i upis izbornih kolegija putem Studomata počinje 1. listopada 2019.

 

Uplatnice za upisninu i/ili školarinu izdaju se u Tajništvu.

 

Za upis u ak. god. 2019./2020. iz Sveučilišne knjižnice potrebno je donijeti:

-potvrdu da su vraćene sve knjige (za studente koji imaju iksicu, tj. e-indeks)

-pečat u indeksu koji potvrđuje da su vraćene sve knjige (za studente koji imaju indeks).

 

Putem Studomata mogu se upisati STUDENTI KOJI NISU PONAVLJAČI i STUDENTI PONAVLJAČI KOJI NEMAJU PARCIJALU.

 

Ako ste upisali krivi izborni predmet putem Studomata, možete se javiti tajnici na matičnom odjelu.

 

Putem Studomata ne mogu se upisati sljedeći studenti:

-STUDENTI KOJI IMAJU PARCIJALU NA VIŠIM GODINAMA I PROMJENU PROGRAMA NA 1. GODINI PREDDIPLOMSKIH I DIPLOMSKIH STUDIJA – UPISUJU SE NA IZBORNE KOLEGIJE ZIMSKOG SEMESTRA U TAJNIŠTVU ODJELA

-APSOLVENTI–dolaze na upis u Tajništvo

-STUDENTI KOJI IDU NA ERASMUS U ZIMSKOM SEMESTRU–upisuju ak. god. 2019./2020. u Tajništvu, a kolegije upisuju po povratku s Erasmusa.

AKO STE IZVANREDNI STUDENT i ako vam Studomat ne prihvaća upis obveznih i izbornih kolegija, molimo vas da se javite tajnici na matičnom odjelu za upis obveznih i izbornih kolegija.

 

SVAKI EVENTUALNI POGREŠAN UPIS U AK. GOD. 2019./2020. PUTEM STUDOMATA PONIŠTIT ĆE SE.

 

Podsjećamo generaciju studenata koja je preddiplomski studij upisala ak. god. 2012./2013. da im pravo studiranja traje do 30. rujna 2020.godine.

 

Molimo da se za sve eventualne poteškoće sa Studomatom javite na e-mail: mmirkovi@unizd.hr ili da dođete u Referadu (R. Boškovića 1, 1. kat, 4. ured).

 

Upute o postupku prijave na kolegije putem Studomata

 

·Prije upisa godine na Studomatu obvezno provjerite redove predavanja svog upisanog studija (na mrežnoj stranici matičnog odjela ili ovdje: https://www.isvu.hr/javno/hr/vu269/nasprog/2019/nasprog.shtml ) i raspored predavanja(http://www.unizd.hr/akademski-kalendar/raspored-sati ) te se na matičnom odjelu

raspitajte za dodatne informacije o studiju. To je ujedno prilika da dobijete potrebne savjete i preporuke o odabiru izbornih kolegija. Za upis putem Studomata najbolje je napraviti popis kolegija koje želite upisati, ovisno o ponudi svakog pojedinog studija i o onome što vam odgovara po rasporedu predavanja (tako da izbjegnete kolizije). Popis bi osim željenih kolegija trebao sadržavati i eventualne rezervne kolegije, s obzirom na to da je upis na izborne kolegije ograničen upisnim kvotama.

·Prijavljujete se na Studomat koristeći AAI@EduHr elektronički identitet.

·Ako nedostaje neki od vaših obveznih osobnih podataka, Studomat će tražiti da ga upišete.

·Odabirete izborne i obvezne kolegije.

·Odabir kolegija mora biti u skladu s pravilima o ECTS bodovnim kvotama navedenima na sučelju Studomata, odnosno u skladu s pravilima koja su navedena na redovima predavanja koji su objavljeni na gore navedenoj mrežnoj stranici ili na mrežnoj stranici matičnog odjela.

·Nakon odabira željenih kolegija provjerite vlastiti izbor i na kraju potvrdite upis kolegija.

Važne napomene:

·Kada jednom potvrdite i upišete odabrane kolegije, više nećete moći promijeniti odabir kolegija putem Studomata.

·Za promjenu već odabranih i upisanih kolegija dužni ste se javiti u Tajništvo Odjela gdje će vam biti obrisan upisani kolegij i dodan neki drugi umjesto obrisanoga (ako nije ispunjena upisna kvota).

·Za upis kolegija iz nastavničkih kompetencija iz diferenciranog kurikuluma potrebno je vidjeti koji se kolegiji nude preddiplomskoj odnosno diplomskoj razini, a što je navedeno u redu predavanja koji možete vidjeti ovdje: http://www.unizd.hr/obrazovanje/uredi-za-studije/ured-za-preddiplomske-i-diplomske-studije .

·Ako studenata upisanih na izborni kolegij ima manje od 10, taj se kolegij neće izvoditi. Ako student u prvom tjednu nastave otkrije da se izborni kolegij na koji se upisao ne izvodi, treba doći u Tajništvo Odjela radi promjene kolegija.

 

Upute za rad na Studomatu