Studentsko savjetovalište - UNIZD

Radionica "Kako biti uspješan u javnom govoru?" - 4. travnja 2019. godine

Najveću tremu ljudi imaju kada se nisu pripremili za javno izlaganje. Ako nismo dobro pripremljeni, vjerojatno nećemo govoriti jasno, redoslijed izlaganja možda neće biti najbolji, nešto ćemo izostaviti ili netočno navesti. Priprema je stoga ključna!
Tokom radionice polaznici će se upoznati sa sastavnicama javnog izlaganja te kako pomoću tehnika vizualizacije konstruirati plan izvedbe izlaganja i na kraju će izvesti malo izlaganje.
Svako javno izlaganje sastoji se od 3 dijela: neverbalne komunikacije (geste, držanje, udaljenost od publike, kontakt očima itd.), glasovne komunikacije koja se odnosi na to kako govorimo te od verbalne komunikacije - što govorimo, odnosno sam sadržaj izlaganja.
Cilj ove radionice je objasniti kako integrirati prije navedene sastavnice u vlastite javne govore kako bi on izgledao i zvučao zanimljivo, a sama osoba koja ga izvodi asertivno i pristupačno.
Na kraju radionice polaznici će dobiti još nekoliko uputa i smjernica za što bolju izvedbu javnog govora.

Radionica će se održati 4. travnja 2019. godine s početkom u 16 sati u Studentskom klubu „Božo Lerotić“. Radionicu vode Valerija Posavec i Ada Bešlagić.


Za sudjelovanje se nije potrebno prijaviti nego doći na vrijeme na naznačeno mjesto.