Studentsko savjetovalište - UNIZD

Studen(t)i za studente

Međunarodni dan studenata obilježen je 17. studenoga 2016. prigodnim programom u studentskom klubu Božo Lerotić.

Pri ulasku u prostor studentskog kluba pažnju je privlačila izložba studentskih likovnih radova po izboru prof. Živkovića.

Pred početak programa sva su mjesta u dvorani bila popunjena kao i prostor širom rastvorenih vrata.

Voditeljica Studentskog savjetovališta prof. dr. sc. Mira Klarin čestitala je studentima njihov dan te najavila javnu probu predstave „Trno(ružica) 21. stoljeća“ . Studentice s Odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja svojom su izvedbom, uz puno humora, ispričale priču o obitelji u suvremenom društvu.

U ranim poslijepodnevnim satima Ena Uzelac, mag. psych. održala je radionicu o odlaganju obaveza pod nazivom „Sutra ću“.  Fenomen prokrastinacije odnosno odlaganja obaveza voditeljica je istraživala u svom diplomskom radu te je prisutne upoznala s postojanjem relevantnih znanstvenih teorija i osnovnim rezultatima istraživanja. Glavni dio radionice sastojao se od praktičnih upitnika, vježbi i preporuka za prevladavanje problema prokrastinacije primarno vezane za područje akademskih obaveza. Na kraju radionice najavljena je mogućnost za nove radionice sličnoga sadržaja.

 

Na Razgovoru  o Studentskom savjetovalištu, pitanja i odgovori – FAQ – programu koji je moderirao Alen Juranko, student 2. godine preddiplomskog studija  psihologije djelatnici Studentskog savjetovališta odgovarali su na pitanja voditelja i publike. Bilo je riječi o radu savjetovališta, uslugama, etici u savjetodavnom radu, projektima Studentskog savjetovališta i planovima za budućnost. Kroz razgovor u opuštenoj atmosferi publika se upoznala s mnogim djelatnostima savjetovališta te dobila zanimljive odgovore o savjetodavnom radu.