Studentsko savjetovalište - UNIZD

Dani Studentskog savjetovališta

9.-12.5.2011. održani su Dani Studentskog savjetovališta.

 

 

  • Prvi dan u 12 sati u Gradskoj knjižnici Zadar obavljena je primopredaja računalne opreme za osobe s oštećenjem vida. Ujedno je Davor Kopčić iz Multi Media Matica održao i predstavljanje same opreme.

 

 

  • 10.5. 2011. u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru otvorena je prva samostalna izložba fotografija Tee Balog nakon koje je uslijedila tribila na temu Kvaliteta života studenata – Prezentacija rada Savjetovališta. U popodnevnim satima u emisiji Izaberi zdravlje radio Zadra sudjelovale su dr.sc. Marina Nekić i Dr.med. Polona Bencun Gumzej. Govorilo se o rezultatima istraživanja zdravlja i zdravstvenog ponašanja studenata te o potrebi otvaranja studentske ambulante.
  • 11.5.2011. u Multimedijalnoj dvorani na novom kampusu prof.dr.sc. Mirjana Lenček s Odsjeka za logopediju Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu održala je predavanje Disleksija i studiranje.
  • Zadnji dan 12.5.2011. u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru dr.sc. Thomas Barrett održao je predavanje na temu Mental Health Organizations. Govorio je o institucionaliziranoj psihijatriji, socijalnoj psihijatriji i psihijatriji u zajednici. Naglasak je bio na tome gdje je Hrvatska u odnosu na druge zemlje svijeta s obzirom na tretman i brigu o osobama s psihičkim teškoćama.