U travnju 2019. godine raspisan je natječaj "Moja zemlja – moja Rusija", na koji su se prijavile doc. dr. sc. Sandra Hadžihalilović kao voditeljica projekta, Branka Jeličić, mag. philol. russ. i mag. philol. ital. kao autorica i Matea Fumić, studentica Odjela za rusistiku,  kao suautorica projekta. Riječ je o ruskom natječaju koji omogućuje unapređenje već postojeće suradnje između Odjela za rusistiku Sveučilišta u Zadru i Lingvističkog sveučilišta u Nižnjem Novgorodu (Rusija) s ciljem proširenja suradnje sa sveučilišne na lokalnu i međunarodnu razinu.

Glavni organizatori natječaja su neprofitna organizacija "Rossija – strana vozmožnostej", Ruska akademija za obrazovanje te Socijalno-ekonomska inicijativa mladih uz podršku Ministarstva obrazovanja i znanosti RF, Federalne služba za intelektualno vlasništvo, Ruskog društva „Znanie“ te Nacionalne zaklade za obuku kadrova. Cilj projekta je spajanje obrazovnih, kulturnih, sportskih i volonterskih događaja kao elemenata javne diplomacije dvaju gradova s ciljem proširenja suradnje. U suradnji s Odjelom za slavistiku Lingvističkog sveučilišta u Nižnjem Novgorodu, uz podršku Savjeta mladih grada Zadra, Euroazijske udruge Zadra te uz podršku Grada Zadra projekt će činiti bazu uspostavljanja prijateljstva između gradova Zadra i Nižnjeg Novgoroda.

Kao pobjednice natječaja, na koji se prijavilo više od 34 000 sudionika sa svojim projektima, među kojima je projekt Zadar – Nižnji Novgorod, prijateljstvo gradova jedan od 95 projekata pobjednika, voditeljica i autorice projekta su pozvane na Svečanu dodjelu nagrada pobjednicima natječaja u okviru Peterburškoga međunarodnoga ekonomskog foruma '19 koji se održava svaku godinu pod pokroviteljstvom predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina. 

Više informacija ovdjeovdje i ovdje.