Pomorski odjel

POTPISAN UGOVOR O SURADNJI S KOMPANIJOM HÖEGH LNG

POTPISAN UGOVOR O SURADNJI S KOMPANIJOM HÖEGH LNG

 

Pomorski odjel Sveučilista u Zadru i Pomorski fakultet u Rijeci potpisali su u Zagrebu ugovor o suradnji (Memorandum of Understanding) s norveškom brodarskom kompanijom HOEGH LNG, i tvrtkom za ukrcaj pomoraca Zorovic Maritime Services iz Rijeke.

Ovim ugovorom uspostavlja se dugoročna suradnja Pomorskog odjela Sveučilišta u Zadru i Pomorskog fakulteta u Rijeci s ciljem ukrcaja studenata na LNG brodove te stručno usavršavanje nastavnika.

Potpisivanju su nazočili Kenneth Guttormsen, menadžer za razvojne projekte tvrtke Höegh LNG, izv. prof. dr. sc. Alen Jugović, dekan Pomorskog fakulteta u Rijeci, Dalibor Ivanišević, kap., predstavnik Pomorskog odjela Sveučilišta u Zadru te Mario Zorović, kap., direktor Zorovic Maritime Services, te izv. prof. dr. sc. Vlade Frančića, prodekan Pomorskog fakulteta.

Höegh LNG vodeći je vlasnik i operator plutajućih jedinica za prihvat, skladištenje i uplinjavanje (Floating Storage and Regasification Units, FSRUs) i jedan je od najiskusnijih operatora LNG brodova. Upravlja s ukupno 12 LNG brodova od kojih su deset FSRU LNG brodovi, (sedam u upotrebi i tri u izgradnji), te dva konvencionalna LNG broda za prijevoz LNG-a. Kompanija Höegh LNG trenutno zapošljava 182 časnika te planira ove godine ukrcati još časnika i veći broj studenata Odjela i Fakulteta na svoje LNG brodove. Očekuje se da će Höegh LNG tijekom 2018. godine zapošljavati preko 200 pomoraca iz Hrvatske.

Izv. prof. dr. sc. Vlado Frančić, izv. prof. dr. sc. Alen Jugović, gosp. Kenneth Guttormsen, Dalibor Ivanišević, kap. i Mario Zorović, kap.