Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu

Projekt "Stronger Together – Product Development and Internationalization"

Projekt "Stronger Together – Product Development and Internationalization"

Naziv projekta: Stronger Together – Product Development and Internationalization

Akronim: STRONGER

Program: Interreg – IPA CBC Croatia-Bosnia and Herzegovina-Montenegro

Ukupna vrijednost projekta: 979.309,91€

Trajanje: 01.11.2017. – 31.01.2020.

Vodeći partner: Centar za tehnološki razvoj – Razvojna agencija Brodsko-Posavske županije d.o.o (CTR)

Partneri: Asocijacija poslovnih žena Crne Gore „Poslovna žena“ (BWA), Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije (INOVAcija), Udruženje poslovnih žena u BiH (UPZ), Sveučilište u Zadru (UNIZD)

Glavni cilj projekta: Osnažiti organizacije za podršku poslovanju (BSO) i istraživačke institucije koje pružaju podršku i savjetodavne usluge malim i srednjim poduzećima (SME) za lakši pristup tržištu, te promocija aktivnosti prekograničnog klastera u području skupljanja bilja i biljaka uz potporu inovativnog e-klastera u 3 države

Kratki opis projekta: Pojedinci te mala i srednja poduzeća, koji se u programskom području bave uzgojem, prikupljanjem i obradom aromatičnog bilja, suočavaju se s manjkom organiziranog poslovanja, klastera i suradnje, specifičnih znanja, kao i nedostatkom specijaliziranih laboratorija i središnjeg informacijskog sustava. Projekt „STRONGER“ će kroz brojne edukacijske programe usmjerene prema organizacijama za podršku poslovanju (BSO) i malim i srednjim poduzećima (SME) omogućiti istima stjecanje specifičnog znanja, povećanje njihovih kompetencija te uspostaviti prekogranični klaster s odgovarajućom e-platformom za njihove potrebe i bolje povezivanje među istima. SME će proći edukacije i moći će se uključiti u klaster. Predstavnici BSO će biti educirani za provedbu savjetodavnih usluga SME koji djeluju u području prikupljanja i obrade bilja i biljaka. S tim ciljem bit će opremljeni i istraživački laboratoriji.