Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu

Sudjelovanje djelatnika Odjela na konferenciji „Kako vidimo hrvatsku poljoprivredu do 2030.

U sklopu konferencije „Kako vidimo hrvatsku poljoprivredu do 2030.“ Društva Agrarnih Novinara Hrvatske (DANH) u Novinarskom domu, Perkovčeva ulica u Zagrebu obrađivane su aktualne teme u formi okruglog stola s kreatorima poljoprivredne politike u RH.

 Sudionici su bile udruge, institucije i relevantni dionici političkog života u RH koji su razmatrali o tome što nas čeka i kako svaki od ovih dionika vidi poljoprivredu politiku do 2030 godine. Na konferenciji je aktivno sudjelovao i naš zaposlenik u znanstveno – nastavnom zvanju doc. dr. sc. Tomislav Kos.

 Razmatrane teme poticaj su očito za predstojeće parlamentarne izbore 05.07.2020. s ciljem njihovog aktualiziranja i naglašavanja. Raspravljalo se o samodostatnosti poljoprivrede RH, strukturi sela i ruralnom razvoju kao i o strategiji i agendma „od polja do vilice“ koja predstoji RH u novom EU razdoblju.

 Zaključak bi bio da je ogroman broj izazova s kojima će se teško nositi ukoliko ne osiguramo poticaj za mlade i visoko obrazovane ljude koji su usmjereni na rad i odgađanje uspjeha u budućnost.