Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu

Prijava za sudjelovanje u Popisu poljoprivrede 2020. u svojstvu popisivača-posao

Dragi studenti,

u prilogu se nalaze informacije za sudjelovanje na Popisu poljoprivrede koji provodi DZS.

Uredbom o izmjeni i dopuni Zakona o popisu poljoprivrede 2020. (NN, br. 64/2020.) donijeti su novi datumi provođenja Popisa te je određeno da se od 14. rujna do 14. listopada 2020. prikupljaju podaci od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

 Popisivanje će se provoditi osobnim intervjuom unosom podataka u laptop.

 Kontrolni popis poljoprivrede provest će se u listopadu 2020. za obiteljska poljoprivredna gospodarstva na reprezentativnom uzorku radi ocjenjivanja obuhvata i kvalitete podataka prikupljenih Popisom poljoprivrede.

Javni poziv zainteresiranim kandidatima za podnošenje prijava za sudjelovanje u Popisu poljoprivrede 2020. u svojstvu popisivača bit će objavljen na internetskim stranicama Državnog zavoda za statistiku 8. lipnja 2020. Zainteresirani kandidati za sudjelovanje u Popisu poljoprivrede 2020. trebat će putem web stranice Popisa poljoprivrede popuniti prijavu za popisivače i test (stručni test o poljoprivredi).

Prijava i testovi moći će se popuniti od 8.6.2020. do 15.6.2020.

 Za izabrane kandidate za popisivače organizirat će se obvezna poduka na kojoj će biti upoznati s metodologijom i organizacijom Popisa poljoprivrede 2020. Poduka kandidata za popisivače organizirat će se u svim županijama u kolovozu i rujnu 2020. godine.