Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu

Poziv na svečano otvorenje 3. Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Zadru, 04.04.2019.

Poziv na svečano otvorenje 3. Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Zadru, 04.04.2019.

Poštovana/i,

čast nam je pozvati Vas na svečano otvorenje 3. Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Zadru,

u organizaciji Grada Zadra i Instituta za razvoj obrazovanja, koje će se održati u četvrtak, 4. travnja 2019. od 11:00 do 12:00 sati na Sveučilištu u Zadru u Svečanoj dvorani, Obala kralja Petra Krešimira IV, 2

Iznimno nam je zadovoljstvo pozvati Vas da prisustvujete panelu „Koja znanja za budućnost treba Zadar?“ povodom svečanog otvorenja Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Zadru, od 11 do 12.00 sati. Na panelu povodom svečanog otvorenja Sajma govorit će sljedeći uvaženi govornici:

Dr. Branko Dukić, gradonačelnik Grada Zadra

prof.dr.sc. Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru

Joso Nekić, prof., pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra

Ivan Šimunić, prof., pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije

robotica Pepper HT d.d.

Na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u Zadru u trajanju od 11 do 17 sati, posjetitelji će moći pronaći sve informacije i usluge ključne za uspješnu prijavu na studij i stipendiju u Hrvatskoj i inozemstvu što Sajam čini jedinstvenim događajem takve vrste u Europi. Na Sajmu će se pružati informacije o više od 14.000 dostupnih stipendija od čega je čak 13.400 državnih i STEM stipendija Ministarstva znanosti i obrazovanja, zatim o stipendijama i programima studija Sveučilišta u Zadru, Rijeci i Dubrovniku, veleučilišta, kao i stipendijama za studij ili programe razmjene u Austriji, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Americi i drugim državama koje će predstaviti više od 20 izlagača na Sajmu. Kako je ove godine Sveučilište u Zadru domaćin, Sajam je jedinstvena prilika da srednjoškolci iz Zadra i okolice posjete prostor Sveučilišta te da ga kroz smotru programa studija i Odjela Sveučilišta bolje upoznaju i osjete djelić sveučilišne atmosfere.

Nakon svečanog otvorenja uslijedit će svečanost dodjele ugovora o stipendijama Grada Zadra, suorganizatora i glavnog partnera Sajma, dobitnicima stipendija. Iz programa Sajma izdvajamo i zanimljivu panel diskusiju na temu „Važnost tehnologije u obrazovanju i na tržištu rada“ od 13.15 do 14 sati na kojemu će govoriti humanoidna robotica Pepper, uspješni zadarski poduzetnik Marko Mišulić, kreator aplikacije Rentlio, te profesori sa Sveučilišta u Zadru, dr.sc. Jurica Bosna i doc.dr.sc. Ante Panjkota. Nakon panela nizom prezentacija predstavit će se Odjeli, studijski programi i stipendije Sveučilišta u Zadru. 

Theme picker