Odjel za pedagogiju

Jelena_Badurina.jpg

 

Jelena Vlahović, prof.

Rođena je 7. siječnja 1981. godine u Zadru, gdje je završila osnovnu školu i opću gimnaziju. Diplomirala je 2004. godine na studiju pedagogije i filozofije Filozofskog fakulteta u Zadru, Sveučilišta u Splitu i stekla zvanje profesora pedagogije i filozofije.

Na Odjelu za pedagogiju, Sveučilišta u Zadru zaposlena je od 1. rujna 2004. godine te obavlja poslove predavača iz znanstvenog područja društvenih znanosti, polja pedagogije, grana opća pedagogija. Suradnik je u nastavi kolegija: Andragogija, Metodika rada pedagoga, Domska pedagogija i Istraživanja u obrazovanju odraslih na diplomskom studiju Pedagogije te Umijeća nastavnika i Andragogija na Programu za stjecanje nastavničkih kompetencija Sveučilišta u Zadru.

Sudjelovala je kao suradnica na projektima:

„Suradnja predstavnika kulturne pedagogije i (dis)kontinuitet poslijeratnog razvoja“, u okviru bilateralne hrvatsko-slovenske znanstvene suradnje Odsjeka za pedagogiju i andragogiju, Sveučilišta u Ljubljani i Odjela za pedagogiju, Sveučilišta u Zadru (2018. - 2019).;

„ZadarZaDar Doživljajna pedagogija u prirodoslovnim predmetima za razvoj darovitih učenika“ (prijavitelj: Osnovna škola Bartula Kašića, partneri: Sveučilište u Zadru, Grad Zadar, Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje, Osnovna škola Zadarski otoci, Osnovna škola Kruno Krstić i Osnovna škola Sv. Filip i Jakov; 2017. - 2018);

„Odgoj i obrazovanje za poduzetništvo“ (voditeljica projekta: prof. dr. sc. Dijana Vican; 2007. - 2012.);

„Stručno-razvojne službe u funkciji kvaliteta škole“ (voditelj projekta: prof. dr. sc. Anđelko Mrkonjić; 2004. - 2006.).

Izlagala je na više znanstveno stručnih skupova te bila član organizacijskih odbora nekoliko međunarodnih znanstveno stručnih konferencija. Redovito sudjeluje u stručnim usavršavanjima među ostalim i na Erasmus+ mobility razmjenama u svrhu osposobljavanja osoblja.

Članica je Hrvatskog pedagogijskog društva i Hrvatskog andragoškog društva.

 

Bibliografija: https://scholar.google.hr/citations?user=xAR3UtIAAAAJ&hl=hr


Vrijeme konzultacija: Utorkom, od 12,00 do 13,00 sati, poslije nastave.

Kontakt:

tel. +385 (0)23 200 530

e-adresa: jvlahovi@unizd.hr