Nova izdanja Sveučilišta u Zadru

Objavljena knjiga Važnost vjere za valjanu ženidbenu privolu autorica Klare Ćavar i Marije Džinić

Autorice u djelu citiraju relevantnu, stručnu i recentnu literaturu poznatih crkvenih (kanonskih) pravnika. Djelo je primarno namjenjeno crkvenim pravnicima koji djeluju na crkvenim sudovima i studentima kanonskog prava, i to u vidu stručne literature u parnicama o ništavosti ženidbe. Ova se tema obrađuje sa teološko-pravne točke gledišta detaljno analizirajući dokumente Crkvenog učiteljstva, mišljena autora i sudsku praksu. Znanstveni doprinos djela vidljiv je u obogaćivanju kanonske literature na hrvatskom jeziku.

Knjigu možete kupiti u Sveučilišnoj knjižari Citadela, po cijeni od 100,00 kn.

Objavljen zbornik Radost naviještanja Krista: evangelizacija u postkršćanskoj eri: zbornik radova međunarodnog znanstvenog simpozija Zadar, 19. i 20. travnja 2018. urednica Klare Ćavar i Vikice Vujice

Djelo obrađuje temu evangelizacije u postkršćanskoj eri ponajprije s teološke točke gledišta (ima i elemenata pedagogije) detaljno analizirajući različite argumente važne za pitanje evangelizacije u današnje vrijeme. Široki raspon obrađenih argumenata, koji su precizno i jasno predstavljeni, kao i činjenica sudjelovanja znanstvenika iz Italije i Slovenije potvrđuju znanstvenu relevantnost teme djela. Knjiga je prvenstveno namjenjena profesorima i studentima teologije, pastoralnim djelatnicima, vjeroučiteljima.

Knjigu možete kupiti u Sveučilišnoj knjižari Citadela, po cijeni od 100,00 kn.