Zadarsko LITo: Računarstvo i neuroznanost od istraživanja do primjene - priča zadarskog doktoranda na FER-u

Ovaj četvrtak 29.7. u 20:30, u Code Hub (Novi Kampus Sveučilišta, prizemlje Studentskog doma), u sklopu programa Zadarskog LITa stiže još jedan vrhunski zadarski profesionalac koji će prezentirati teme koje, figurativno rečeno, obaraju s nogu.

Marko Šarlija predstavit će nam svoj profesionalni put koji ga je od studiranja robotike vodio ka primjenama računarstva i biomedicinskih tehnologija u psihološkim istraživanjima i neuroznanosti, od Zagreba do Amerike.

Marko je asistent i istraživač na FER-u, gdje upravo završava i doktorat, a radi u području obrade biomedicinskih signala te strojnog učenja. On tako svoje znanje iz računarstva i obrade signala primjenjuje na analize psihofizioloških odrednica pojedinaca u različitim poljima kako bi smanjio buduće potencijalne rizike.

U sklopu rada na FER-u, na istraživačkim projektima za NATO i Hrvatsku kontrolu zračne plovidbe, sudjelovao je u razvoju sustava za objektiviziranu evaluaciju određenih psiholoških karakteristika kandidata za visokostresna zanimanja. Između ostalog, mjerili su koliko kandidati za kontrolore leta i slična zanimanja dobro reagiraju na određene stresne podražaje poput iznenadnog zvuka ili slike.

Osim toga, reći će nam nešto i svom paralelnom freelance putu, gdje trenutno radi za jedan američki startup u području primjenjene neruoznanosti. Radi se o razvoju nosivog uređaja koji bi temeljem suvremenih znanstvenih spoznaja i analizom moždanih valova u realnom vremenu trebao poboljšati kvalitetu sna, pamćenja i učenja.

U četvrtak će nam pričati o svom putu iz zadarskog MIOC-a, odličnih rezultata na natjecanjima iz logike, fizike i matematike, do studiranja na FER-u, znanstvenog i akademskog rada te finalno - bavljenja primijenjenom neuroznanošću za američki startup koji zadire u polja nečeg novog i neotkrivenog.

Ovo predavanje preporučamo - ne propustiti. Jedinstvena je ovo prilika da iz prve ruke čujete iskustva iz jednog novog područja gdje se dotiču biomedicinske tehnologije, računarstvo, neuroznanost i psihologija.

Pozivamo da se što prije prijavite za sudjelovanje na novom izdanju Code On Meetup-a koje se organizira kroz projekt 2CODE sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije. Prijave su obavezne i vrše se na ovoj poveznici.  

Broj mjesta je ograničen pa požurite; vidimo se u četvrtak u 20:30!