Noć muzeja na Sveučilištu u Zadru

Noć muzeja na Sveučilištu u Zadru

Odjel za arheologiju Sveučilišta u Zadru i ove godine sudjeluje u programu Noći muzeja. Ovogodišnja, šesnaesta po redu manifestacija održati će se u petak, 29. siječnja 2021. godine s početkom u 18 sati. Zbog trenutačne epidemiološke situacije i u skladu s mjerama program će se gotovo u potpunosti odvijati putem digitalnih kanala. 
Pozivamo Vas da nam se pridružite u prvoj digitalnoj Noći muzeja za koju smo pripremili video uradak u kojem djelatnici Odjela za arheologiju predstavljaju Zbirku Odjela. Osim same izložbe moći ćete vidjeti snimke i fotografije s arheoloških istraživanja s kojih potječu nalazi izloženi u našoj Zbirci.  
Program od 18:00 do 01:00 možete pratiti na stranicama Noći muzeja
na našoj Facebook stranici
i na našem You tube kanalu.

 

Centar za istraživanje glagoljaštva održat će u sklopu ovogodišnje virtualne Noći muzeja '21. predstavljanje dviju virtualnih izložbi, i to izložbe Kaljski glagoljski rukopisi i izložbe Tragovima glagoljaša Ugljana i Pašmana, te pojasniti metode izrade i dobrobiti virtualnih izložbi.
O izložbama će govoriti izv. prof. dr. sc. Marijana Tomić (Centar za istraživanje glagoljaštva, Odjel za informacijske znanosti), izv. prof. dr. sc. Ivica Vigato (Centar za istraživanje glagoljaštva, Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja) i dr. sc. Grozdana Franov Živković (Zavod za povijesne znanosti HAZU u Zadru), te asistentice Nikolina Peša Pavlović i Laura Grzunov, asistentice na Odjelu za informacijske znanosti. Predstavljanje traje od 10 do 11 sati.                                                                            

Pridružite nam se! 

 

Ove godine Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru sudjeluje u programu virtualne Noći muzeja. Odjel će u suradnji s Uredom za arhivsku građu Sveučilišta u Zagrebu održati online radionicu, u vremenu od 12 do 13.30 sati, o Topoteci i dokumentiranju sveučilišnog života na Sveučilištu u Zagrebu.  Radionicom će se obilježiti početak rada na digitalnom arhivu studentskog života na Sveučilištu u Zadru. Radionicu će voditi doc. dr. sc. Vlatka Lemić (Sveučilište u Zagrebu), a s Odjela za informacijske znanosti pridružit će joj se izv. prof. dr. sc. Marijana Tomić.  

Pridužite nam se!