Poziv školama Zadarske županije za sudjelovanje u međunarodnom EU-CONEXUS natjecanju učenika osnovnih škola pod naslovom ,,Misli pametno, kreiraj zeleno“ ('Think smart, create green')

- rok za prijavu produljen do 15. siječnja 2021.

Jedan od glavnih ciljeva i aktivnosti alijanse EU-CONEXUS je podizanje svijesti o izazovima s kojima se suočavaju urbanizirana obalna područja u Europi i poticanje društva na pronalaženje iprimjenu, održivih rješenja i ekoloških principa u svakodnevnom životu. Partnerska sveučilišta pokrenula su inicijativu organiziranja međunarodnog EU-CONEXUS natjecanja učenika osnovnih  škola pod naslovom ,,Misli pametno, kreiraj zeleno“ ('Think smart, create green'), s ciljem osvještavanja mladih naraštaja o važnosti poznavanja načela održivosti i važnosti održivog razvoja za zajednicu u kojoj žive.

U želji da i Vaše djelatnike i učenike uključimo u naš program, slobodni smo uputiti Vam poziv na sudjelovanje u natjecanju s molbom da motivirate nastavnike i učenike za prijavu. Aktivno sudjelovanje u natjecanju omogućit će im neprocjenjivo multikulturalno iskustvo i razvoj vještina 21. stoljeća.

Prijave su otvorene do 15. siječnja 2021.

Više o projektu i kako se prijaviti:

- Poziv 

- Brošura

- Pravila