PUBMET2019 konferencija

PUBMET2019 konferencija

Objavljen je program 6. međunarodne konferencije o znanstvenom izdavaštvu u kontekstu otvorene znanosti PUBMET2019, u organizaciji Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta u Zagrebu i Instituta „Ruđer Bošković“, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, projekta OpenAIRE-Advance, organizacija European Association of Science Editors EASE i SPARC Europe, koja će se održati 19. i 20. rujna 2019. godine, uz pretkonferencijske radionice 18. rujna 2018. na Sveučilištu u Zadru.

Nakon pet uspješnih PUBMET konferencija ovogodišnja donosi nove i aktualne teme suvremenoga znanstvenog izdavaštva koje želimo približiti što većem broju znanstvenika, urednika i izdavača, osiguravatelja usluga, kreatora politika, knjižničara, upravitelja repozitorija i informacijskih stručnjaka kroz niz izlaganja, postera, radionica, panel-rasprava i okruglih stolova.

Na konferenciji su okupljeni vodeći stručnjaci u području znanstvene komunikacije. Među pozvanim su predavačima Gwen Franck (poslovni modeli u OA izdavaštvu), Olga Kirillova (uloga globalnih bibliometrijskih baza podataka), Thed van Leeuwen (Plan S), Vanessa Proudman (uloga financijera u otvorenoj znanosti), Andrej Rostovcev (plagijatorstvo i znanstvena nečestitost), Sami Syrjämäki (višejezičnost), Victoria Tsoukala (politike otvorene znanosti i preporuke Europske komisije) i Adriaan van der Weel (knjige i kriza čitanja u znanstvenoj komunikaciji). Održat će se zanimljive radionice o CrossRef uslugama, pohranjivanju otvorenih istraživačkih podataka, novim alatima i mogućnostima znanstvene komunikacije te autorskim pravima i licenciranju u svijetu otvorenosti.

Ako se već niste registrirali, za registraciju i sudjelovanje na PUBMET2019 konferenciji slijedite poveznicu REGISTER. Provjerite popuste za preddiplomske, diplomske i doktorske studente!

Ako imate dodatnih pitanja, pošaljite ih na pubmet@unizd.hr.

Veselimo se zajedničkom druženju u Zadru na konferenciji o znanstvenom izdavaštvu koju ne smijete propustiti!