Ljetna škola hitne medicine u suradnji s Europskom studentskom asocijacijom Zagreb (EMSA)

Ljetna škola hitne medicine u suradnji s Europskom studentskom asocijacijom Zagreb (EMSA)

Odjel za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru u suradnji s Europskom medicinskom studentskom asocijacijom Zagreb (EMSA Zagreb) od 24. do 31. srpnja 2019. godine organizira Ljetnu školu hitne medicine (Summer School of Emergency Medicine). Ova, 16. ljetna škola održat će se u prostorima Novog kampusa, prvi put u našem gradu.

U programu su predavanja, interaktivni seminari te praktične vježbe koje će voditi uvaženi domaći i strani stručnjaci iz područja hitne medicine. Program će polaziti oko 60 studenata medicine, s raznih europskih i svjetskih sveučilišta te iz Hrvatske. Broj polaznika ograničen je da bi se postigla najbolja kvaliteta rada. Primarni je kriterij prilikom selekcije polaznika bila pripadnost sveučilištu jer je jedan od ciljeva škole okupiti studente sa što više različitih sveučilišta iz Europe i svijeta. Dugoročno, to pridonosi stvaranju ugleda same ljetne škole i Republike Hrvatske, čiji stručnjaci prate zapadnoeuropske i svjetske trendove u medicini. Studentima medicine pridružit će se i zainteresirani studenti našeg Odjela za zdravstvene studije.

Kroz neformalni dio promovirat će se grad u kojemu se održava škola, jadranska obala te Hrvatska u cijelosti, kao zemlja koja uz prirodne ljepote nudi brojne znanstvene, kulturne i zabavne sadržaje, a što je čini vrlo atraktivnom svjetskom destinacijom.

Više o EMSA Zagreb pročitajte ovdje.