Održan metodički seminar za rusiste

Održan metodički seminar za rusiste

U četvrtak i petak, 25. i 26. listopada 2018., na Odjelu za rusistiku Sveučilišta u Zadru održan je metodički seminar za rusiste. Seminar je obrazovnog i znanstveno-metodičkog karaktera s ciljem podrške i promocije ruskog jezika, književnosti i kulture. Namijenjen je nastavnicima, jezikoslovcima, teoretičarima i povjesničarima književnosti, prevoditeljima, studentima te svima koji dijele ljubav prema ruskom jeziku i Rusiji.

Seminar je omogućila ruska vladina organizacija – Rossotrudničestvo, koja u Hrvatskoj djeluje od 1. rujna 2017. godine. Izlagači na seminaru predstavnici su sljedećih ruskih obrazovnih institucija: Katedra za teoriju, povijest i metodiku predavanja ruskog jezika i književnosti Humanističkog fakulteta Državnog pedagoškog sveučilišta u Voronežu, Centar za filološku naobrazbu Instituta za strategiju razvoja obrazovanja Ruske akademije za obrazovanje, Katedra za ruski jezik kao strani te Katedra za opće i rusko jezikoslovlje Državnog instituta za ruski jezik A. S. Puškin. U sklopu seminara održana je i prezentacija knjiga i udžbenika ruske izdavačke kuće „Russkij jazyk. Kursy.“ Seminaru je prisustvovalo više od sto sudionika, nakon čega su podijeljene potvrde o sudjelovanju.

Doc. dr. sc. Sandri Hadžihalilović, pročelnici Odjela za rusistiku i dr. sc. Eugeniji Ćuto, višoj lektorici, uručene su diplome za aktivno sudjelovanje u organizaciji i provedbi događaja u području kulture i obrazovanja te popularizacije ruskoga jezika s ciljem učvršćivanja i poboljšanja međunarodnih humanističkih veza između Rusije i Hrvatske.