Međukulturna komunikacija – strategije i taktike međunarodnoga humanističkog obrazovanja (drugi put)

Međukulturna komunikacija – strategije i taktike međunarodnoga humanističkog obrazovanja (drugi put)

Druga međunarodna konferencija MEĐUKULTURNA KOMUNIKACIJA – STRATEGIJE I TAKTIKE MEĐUNARODNOG HUMANISTIČKOG OBRAZOVANJA u organizaciji Filozofskoga fakulteta Sveučilišta civilnoga zrakoplovstva iz Sankt-Peterburga, Sveučilišta u Zadru (Odsjeka za ruski jezik i književnost Sveučilišta u Zadru), Peterburškoga državnog sveučilišta i Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru održana je od 21. do 29. svibnja 2018. u Sankt-Peterburgu.

 

Program ovogodišnje konferencije, snimke rada u sekcijama te zbornik radova s prošlogodišnje konferencije moguće je pronaći na mrežnoj stranici: http://www.unizd.hr/ruski/dogadanja/medukulturna-komunikacija-strategije-i-taktike-medunarodnog-humanistickog-obrazovanja-2

 

Na konferenciji je bila održana i studentska sekcija na kojoj su sudjelovali i naši studenti ruskoga jezika i književnosti koji su, osim rada u svojoj sekciji, imali priliku dobro upoznati Sankt-Peterburg, dio njegovih brojnih muzeja, vidjeti veličanstvenu proslavu dana grada te prošetati peterburškom „rivijerom“ – obalom Baltičkoga zaljeva, uz koju su smještena brojna mala mjesta u kojima su ruski umjetnici (i ne samo oni) imali svoje dače (I. Rjepin, A. Ahmatova…), a danas je to mjesto intenzivne turističke izgradnje (u neposrednoj je blizini i turistički kompleks u kojem su nekoliko dana kasnije bili smješteni naši Vatreni).