U utorak svečano predstavljanje novoga internetskog tečaja „Osnove dobre prakse u ribarstvu“

U utorak svečano predstavljanje novoga internetskog tečaja „Osnove dobre prakse u ribarstvu“

U utorak, 27. ožujka 2018. godine, u 10 sati u dvorani u DHM-u (Citadela 3. kat) na Sveučilištu u Zadru (Ruđera Boškovića 5/3) održat će se predstavljanje novoga internetskog tečaja „Osnove dobre prakse u ribarstvu“.

Novi internetski tečaj izrađen je u okviru projekta Blue Education for Sustainable Management of Aquatic Resources (BLUE SMART) čiji je glavni cilj stvaranje novih vještina i znanja u sektoru plavoga gospodarstva te povećanje mogućnosti zapošljavanja sadašnjih i budućih zaposlenika ovoga sektora u Zadarskoj županiji i šire. Nositelj je navedenoga projekta Sveučilište u Zadru (Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu), a projektni su partneri Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA, Cromaris d.d. i WWF Adria. Ovaj projekt, s ukupnom vrijednosti nešto manje od 3 milijuna kuna, sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Otvoreni internetski tečaj namijenjen je zaposlenicima plavoga gospodarstva te će ih osposobljavati za održive akvakulturne i ribarstvene prakse. Razvijat će se slijedeći načela ECVET-a (Europski kreditni sustav u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju).

Više o projektu Blue Smart i spomenutome tečaju možete pronaći na: https://www.bluesmart.hr/

Pozivnicu možete preuzeti ovdje.