Predavanje Charlesa Barnetta "Some Thoughts on the Symbolic Origins of the Liburnian Cippi" ("Razmišljanja o simboličnom porijeklu liburnskih cipusa").

Predavanje Charlesa Barnetta "Some Thoughts on the Symbolic Origins of the Liburnian Cippi"  ("Razmišljanja o simboličnom porijeklu liburnskih cipusa").

Pozivamo vas na predavanje Charlesa Barnetta, doktoranda na Macquarie University u Sydneyu (Australija) u petak, 1. prosinca 2017. g. u 12 sati u Velikoj dvorani Odjela za povijest (Citadela, prvi kat) pod naslovom "Some Thoughts on the Symbolic Origins of the Liburnian Cippi" ("Razmišljanja o simboličnom porijeklu liburnskih cipusa"). Predavanje će biti održano na engleskom jeziku, a po potrebi bit će osiguran prijevod na hrvatski jezik.

U predavanju će biti riječi o kulturnom i simboličnom porijeklu liburnskih cipusa, posebne vrste nadgrobnih spomenika poznate zasad samo s područja antičke Liburnije. Na osnovi analize oblika nadgrobnih spomenika s područja Apeninskog poluotoka i njihovih dekorativnih elemenata, nastojat će se pokazati da liburnski cipusi vuku porijeklo iz stilova popularnih tijekom kasnorepublikanskog i Augustova perioda.

Radujemo se vašem dolasku!