Održana završna konferencija projekta „Ravnatelj: profesija i kvalifikacija, a ne funkcija (HR.3.1.15-0040)“

Održana završna konferencija projekta „Ravnatelj: profesija i kvalifikacija, a ne funkcija (HR.3.1.15-0040)“

U srijedu, 26. listopada 2016. godine na Sveučilištu u Zadru održana je završna konferencija projekta Ravnatelj: profesija i kvalifikacija, a ne funkcija (HR.3.1.15-0040). Ukupna vrijednost projekta je 2.048.032,87 kn, s nepovratnim iznosom od 1.945.631,22 kn. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a odobren je za financiranje u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, iz Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013.

Projekt je realiziralo Sveučilište u Zadru u suradnji s partnerskim institucijama – Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Voditeljica projekta je prof. dr. sc. Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru. Članovi projektnog tima su: prof. dr. sc. Izabela Sorić, prof. dr. sc. Igor Radeka, doc. dr. sc. Božena Krce Miočić, doc. dr. sc. Matilda Karamatić Brčić, dr. sc. Daliborka Luketić, dr. sc. Ana Marija Rogić, Gabrijela Vidić, mag. oec., Tomislav Klarin, mag. oec., Irena Kozulić, dipl. oec. (Sveučilište u Zadru); prof. dr. sc. Jurica Pavičić i doc. dr. sc. Morana Fudurić (Sveučilište u Zagrebu, Ekonomski fakultet); prof. dr. sc. Anđelka Peko i dr. sc. Rahaela Varga (Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti).

Projektom se pridonijelo profesionalizaciji ravnateljske djelatnosti u skladu s potrebama ravnatelja odgojno-obrazovanih ustanova (dječji vrtići, osnovne škole, srednje škole, učenički domovi). Realizacija projekta započela je u lipnju 2015. godine, a na završnoj su konferenciji javnosti predstavljeni rezultati rada projektnog tima.

Više informacija o samoj konferenciji i rezultatima projekta moguće je doznati u prilogu.

Fotogalerija