Primanje za posebno uspješne studentice i studente sportaše Sveučilišta u Zadru

Primanje za posebno uspješne studentice i studente sportaše Sveučilišta u Zadru

U zgradi Rektorata Sveučilišta u Zadru 26. siječnja 2016. upriličeno  je svečano primanje za posebno uspješne sportaše, studentice i studente Sveučilišta u Zadru – žensku odbojkašku i košarkašku ekipu, mušku košarkašku ekipu te Angela Kosovića, člana Športskog  ribolovnog društva Zubatac.

Uz rektoricu Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijanu Vican, studente i studentice Sveučilišta u Zadru primila je prorektorica za studije i studente izv. prof. dr. sc. Nedjeljka Balić  Nižić, prorektor za strategiju razvoja i izdavaštvo prof. dr. sc. Josip Faričić i prorektor za međuinstitucijsku suradnju i transfer tehnologija izv. prof. dr. sc. Slaven Zjalić.

Svečanom primanju nazočili su voditeljica Centra za tjelovježbu i studentski šport  dr. sc. Gordana Ivković i predsjednik Studentskoga zbora Sveučilišta u Zadru Štefan Štivčić.

Podsjetimo, ženska odbojkaška ekipa Sveučilišta u Zadru osvojila je prvo mjesto na 19. međunarodnom studentskom košarkaškom i odbojkaškom turniru „Memorijal Vedrana Jelavića“, održanom u Dubrovniku od 17. do 20. prosinca 2015 u organizaciji Sveučilišta u Dubrovniku te Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Odbojkašice Sveučilišta u Zadru Andrea Andrić , Ivana Batur, Andrea Bete, Josipa Blažinović, Martina Juričević , Lorana Marić, Tea Mazić , Ivana Popović, Adriana Šarunić , Matea Trifunović i Antonela Vukić na putu do zlatnog odličja izvrsnom su igrom ostvarile četiri uzastopne pobjede sa samo jednim izgubljenim setom. Trenerica sveučilišne ekipe je voditeljica Centra za tjelovježbu i studentski šport dr. sc. Gordana Ivković.

Zadarsko sveučilište je na istom turniru predstavljala i muška košarkaška ekipa (Stipe Atelj, Tomislav Bilić, Tomislav Glavan, Ivan Kaštropil, Ante Lacić, Filip Ladiš, Josip Mihoč, Roko Sven Surać, Branko Turopoljac, Ivan Veršić, Kristijan Valižić) koja je u jakoj međunarodnoj konkurenciji osvojila četvrto mjesto.

Također, student Sveučilišta u Zadru Angelo Kosović osvojio je prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu u udičarenju iz usidrene brodice u kategoriji do 21 godine koje se održalo u Supetru na Braču od 3. do 11. listopada 2015., te je u izboru Zadarskog lista proglašen najboljom sportašem u Zadarskoj županiji za 2015. godinu.

Rektorica prof. dr. sc. Dijana Vican je na kraju primanja posebno uspješnim studenticama i studentima sportašima Sveučilišta u Zadru uručila prigodne poklone za postignute sportske uspjehe.

 

Fotogalerija