Održan Otvoreni dan Sveučilišta

Održan Otvoreni dan Sveučilišta

Dana 15. prosinca 2015. godine na II. katu sveučilišne zgrade na Rivi (Obala kralja Krešimira IV br. 2) u vremenu od 10.00 do 16.00 sati održan je Otvoreni dan Sveučilišta u Zadru, manifestacija kojom se javnosti predstavljaju sveučilišni odjeli i centri kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima, uvjetima upisa, načinu studiranja, studentskom životu i brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet.

Poseban program predstavljanja sveučilišnih odjela, studentske mobilnosti, studentskog sporta, aktivnosti Studentskog zbora i studentskog volontiranja započeo je u 10.00 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru pozdravnim govorom prorektorice za studije i studente izv. prof. dr. sc. Nedjeljke Balić-Nižić, nakon čega je nastupila studentska klapa Študija.

Prorektorica izv. prof. dr. sc. Nedjeljka Balić-Nižić u uvodnom je govoru zaželjela dobrodošlicu svim posjetiteljima, ukratko predstavila Sveučilište u Zadru i izrazila nadu da će brojni studijski programi iz područja humanističkih, prirodnih, tehničkih, biotehničkih i biomedicinskih znanosti koji se izvode na našem sveučilištu svojom atraktivnošću i kvalitetom privući buduće studente i pridonijeti povećanju broja upisanih u sljedećoj akademskoj godini.

Zatim su kratke prezentacije studijskih programa, studentskih projekata i drugih nastavnih i stručnih aktivnosti održali su predstavnici Odjela za anglistiku, Odjela za ekonomiju, Odjela za informacijske znanosti i Odjela za psihologiju.

U programu su, uz znanstveno-nastavne, bile zastupljene i izvannastavne studentske aktivnosti. Centar za tjelovježbu i studentski sport predstavio je uspjehe na domaćim i međunarodnim košarkaškim natjecanjima; istaknut je i sve veći interes studenata za malonogometnu ligu. Predstavljene su zatim aktivnosti Studentskog savjetovališta i Studentskog zbora te volontiranje na Sveučilištu.

Na kraju programa Otvorenog dana Sveučilišta u Zadru zanimljivu prezentaciju održali su strani studenti koji u sklopu međunarodnog programa razmjene i mobilnosti studenata dio svog školovanja provode na Sveučilištu u Zadru.

Među posebnim posjetiteljima ovogodišnjega Otvorenog dana našli su se učenici osnovne škole Petra Preradovića koji su pozorno slušali izlaganja, ali i aktivno sudjelovali i postavljali pitanja predstavnicima Odjela za psihologiju.

Uz program koji se odvijao u Svečanoj dvorani, u okviru Otvorenog dana posjetitelji su imali priliku pogledati informativno-promotivne materijale svih odjela Sveučilišta u Zadru i u razgovoru s njihovim predstavnicima i studentima dobiti potrebne informacije o upisu, studijskim programima i uvjetima studiranja.

Fotogalerija