Izložba Vladimira Bedekovića

Izložba Vladimira Bedekovića

Sveučilište u Zadru priređuje izložbu Vladimira Bedekovića, slikara, u Izložbenom prostoru između sveučilišne kapele i zgrade starog kampusa (Obala kralja Petra Krešimira IV). Otvorenje izložbe biti će u četvrtak 3. listopada 2013. u 18.00 sati.

Vladimir Bedeković je rođen 12. svibnja 1948. u mjestu Antolovec u Podravini. Potaknut poznatim hrvatskim naivcima, svoje prve umjetničke korake napravio je već kao dvanaestogodišnjak kada nastaju njegove prve slike na staklu. Uz studij stomatologije koji je započeo 1970. u Münchenu, započinje i njegova slikarska karijera. Od 1971. do 1972. sudjeluje na slikarskom natjecanju - izložbi u Hamburgu gdje osvaja priznanje i treću nagradu žirija. Nakon osvojene nagrade uslijedila je prva samostalna izložba u Hamburgu, a ubrzo i brojne druge samostalne i grupne izložbe diljem zapadne Europe. Od rane mladosti ovaj je umjetnik inspiraciju pronalazio u predivnim krajolicima rodne Podravine. Nakon višegodišnje pauze, 2010. događa se novi stvaralački zamah Vladimira Bedekovića kada započinje sa slikanjem aktova i portreta te se opredjeljuje za slikanje na staklu i platnu. Potpuno oslobođen drugih obveza, Vladimir Bedeković pušta misli na slobodu i otvara put novim stvaralačkim dostignućima.

Izložba će biti otvorena do 21. listopada 2013.  u vremenu od 9.00 do 12.00 sati i od 17.00 do 19.00 sati osim u dane vikenda.