Odjel za nastavničke studije u Gospiću

FESTIVAL ZNANOSTI 2022. - „Životni ciklus godišnjih doba kroz glazbu“

U okviru Festivala znanosti 2022. i ovogodišnje teme – ŽIVOT,  u Osnovnoj školi dr. Jure Turića održana je radionica/slušaonica  pod nazivom „Životni ciklus godišnjih doba kroz glazbu“ s ciljem da se učenicima nižih razreda približi glazba kojom se tematiziraju godišnja doba. Ujedno, cilj ove aktivnosti je i bolje razumijevanje značenja izmjene godišnjih doba za život biljaka, životinja i čovjeka. Radionicu/slušaonicu izvele su studentice 4. godine Odjela za nastavničke studije u Gospiću pod mentorstvom doc. dr. sc. Jadranke Brkić-Vejmelka i dr. sc. Ines Cvitković Kalanjoš u okviru nastave kolegija Metodika prirode i društva i Metodika glazbene kulture.

U Europskoj godini mladih ovom slušaonicom želimo učenicima demistificirati i približiti klasičnu glazbu ali i problematiku klimatskih promjena s obzirom da se mijenjaju odlike godišnjih doba, a o njima ovisi život biljnog i životinjskog svijeta, a i život cijelog čovječanstva.

U radionici su sudjelovale Magdalena Mudronja, Magdalena Zović, Petra Samardžić, Sara Zeman, Marija Pavičić, Lucija Harabajsa i Filipa Erpušina-Šimunović.