Odjel za nastavničke studije u Gospiću

ODRŽANI 6. DANI ŠIME I ANTE STARČEVIĆA

Održani su 6. Dani Šime i Ante Starčevića, 24. V. – 25. V. 2019., znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem kojim se dao prilog obilježavanju stogodišnjice obrazovanja učitelja u Gospiću. Skup s temom Učitelj-između tradicije i suvremenosti svečano je otvoren uz nazočnost rektorice prof. dr. sc. Diane Vican, župana Ličko-senjske biskupije gospodina Darka Milinovića, biskupa Gospićko-senjske biskupije monsinjora Zdenka Križića i predstavnika grada, znanstvenih, obrazovnih, kulturnih i prosvjetnih ustanova.

Nakon tri plenarna izlaganja uslijedio je rad u sesijama gdje su raznolike teme izložila 73 predavača. Izlaganje se odvijalo u četiri tematske cjeline: Interdisciplinarnost na učiteljskom studiju i odgojno-obrazovnoj praksi, Humanistička motrišta učiteljskog poziva, Poučavanje prirodoslovlja u svjetlu/kontekstu globalnih promjena i Kompetentnost suvremenog učitelja/nastavnika, podijeljeno u dvanaest sesija.

Prvi dan skupa završio je svečanim koncertom zbora i solista Odjela za nastavničke studije. Drugi dan manji broj sudionika skupa obišao je Pećinski park Grabovača u blizini Perušića.

Galerija