Odjel za nastavničke studije u Gospiću

OBAVIJEST O ZNANSTVENO-STRUČNOM SKUPU

OBAVIJEST O ZNANSTVENO-STRUČNOM SKUPU

  Znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem u organizaciji Odjela za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru održati će se 7. i 8. svibnja  u prostorijama Kulturno Informativnog Centra i Odjela za nastavničke studije u Gospiću. Skup će se tematski usmjeriti na Nove smjernice u odgoju i obrazovanju i Znanstvene prinose Dragutina Rosandića.

       U okviru prve teme predviđeno je pet užih podtema: Promjene u odgojno-obrazovnom sustavu; Komunikacijske kompetencije u školi; Uloga umjetnosti u odgoju i obrazovanju;  Jezični dodiri u kontekstu globalizacije i Očuvanje kulturne i prirodne baštine.

    Svečano otvaranje skupa s plenarnim izlaganjima održat će se 7. svibnja od 10:00 do 14:00 sati u Kulturno Informativnom Centru u Gospiću (Budačka ulica 12). Plenarna izlaganja: dr. sc. Boris Jokić (Institut za društvena istraživanja u Zagrebu) - Kurikularna reforma - nada ili samo još jedan (uzaludan) pokušaj?; prof. dr. sc. Ante Bežen (Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu) - Doprinos Dragutina Rosandića znanosti i obrazovanju; doc. dr. sc. Adnan Čirgić (Fakultet za crnogorski jezik i književnost u Cetinju) - Doprinos hrvatskih jezikoslovaca proučavanju crnogorskoga jezika i prof. mr. art. Josip Butković (Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci) - Obrazovanje magistara edukacije likovne kulture i (ili) likovnih umjetnosti u Hrvatskoj.

     Rad po tematskim skupinama održat će se 7. svibnja od 14:00 do 18:30 sati na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću (Dr. Ante Starčevića 12).

 

Program skupa

Knjiga sažetaka

                                                                         

                                                                      U ime Programsko-organizacijskog odbora skupa:

                                                                 dr. sc. Anela Nikčević-Milković, predsjednica odbora