Odjel za informacijske znanosti

Virtualno predstavljanje 23. broja časopisa Arhivi, knjižnice, muzeji, 16. prosinca 2020.

Pozivamo vas na virtualno predstavljanje 23. broja časopisa Arhivi, knjižnice, muzeji: mogućnosti suradnje u okruženju globalne informacijske infrastrukture, u srijedu, 16. prosinca 2020. u 14,00 sati.

AKM seminari posvećeni su mogućnostima suradnje arhiva, knjižnica i muzeja u okruženju globalne informacijske infrastrukture i već više od dvadeset godina u Hrvatskoj promiču interdisciplinarnost i sinergiju u pristupu informacijskim izvorima ovih baštinskih ustanova. Jedan od suorganizaotora seminara je i Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

Takav pristup zajedničkim temama podržavaju i suvremeni tehnološki i društveni trendovi. Kako su seminari tradicionalno popraćeni istoimenim časopisom ove godine objavljen je 23. broj časopisa Arhivi, knjižnice, muzeji: mogućnosti suradnje u okruženju globalne informacijske infrastrukture u nakladi Hrvatskog muzejskog društva, glavnog organizatora 23. seminara. Broj dokumentira seminarske teme i rasprave s istoimenog seminara održanog u Poreču od 27. do 29. studenoga 2019. s temom „Upravljanje podacima u AKM zajednici“. Budući da je uobičajeno da se na idućem seminaru promovira broj časopisa prethodnog seminara, Hrvatsko muzejsko društvo odlučilo je organizirati virtualno predstavljanje s obzirom da se ovogodišnji 24. AKM seminar nije mogao održati radi globalne pandemije.

Registracija: https://forms.gle/1Lv5UZcPuHv4vfdUA

Za dodatne informacije obratite se na: info.icarushr@gmail.com.