Odjel za informacijske znanosti

Program konferencije PUBMET2019 koja se održava u Zadru od 19. do 20. rujna

Želimo vas obavijestiti da je objavljen program 6. Međunarodne konferencije o znanstvenom izdavaštvu u kontekstu otvorene znanosti PUBMET2019, u organizaciji Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta u Zagrebu i Instituta Ruđer Bošković, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, OpenAIRE Advance, European Association of Science Editors EASE i SPARC Europe, koja će se održati od 19. do 20. rujna 2019., uz predkonferencijske radionice 18. rujna 2018. na Sveučilištu u Zadru.

Nakon pet uspješnih PUBMET konferencija, ovogodišnja donosi nove i aktualne teme suvremenog znanstvenog izdavaštva koje želimo približiti što većem broju znanstvenika, urednika i izdavača, osiguravatelja usluga, kreatora politika, knjižničara, upravitelja repozitorija i informacijskih stručnjaka kroz niz izlaganja, postera, radionica, panel rasprava i okruglih stolova.

Okupili smo vodeće stručnjake u području znanstvene komunikacije. Među našim pozvanim predavačima su Gwen Franck (poslovni modeli u OA izdavaštvu), Olga Kirillova (uloga globalnih bibliometrijskih baza podataka), Thed van Leeuwen (Plan S), Vanessa Proudman (uloga financijera u otvorenoj znanosti), Andrei Rostovtsev (plagijatorstvo i znanstvena nečestitost), Sami Syrjamaki (višejezičnost), Victoria Tsoukala (politike otvorene znanosti i preporuke Europske komisije) i Adriaan van der Weel (knjige i kriza čitanja u znanstvenoj komunikaciji). Nudimo i zanimljive radionice o CrossRef uslugama, pohranjivanju otvorenih istraživačkih podataka, novim alatima i mogućnostima znanstvene komunikacije te autorskim pravima i licenciranju u svijetu otvorenosti.

Potrudili smo se osigurati vam kvalitetan program i sigurni smo da ćete se odazvati te pridonijeti uspjehu konferencije. Ukoliko se već niste registrirali, za registraciju i sudjelovanje na PUBMET2019 konferenciji, slijedite poveznicu REGISTER. Provjerite naše popuste za preddiplomske, diplomske i doktorske studente!