Odjel za informacijske znanosti

Održana 10. konferencija InfoDASKA 2017

Održana 10. konferencija InfoDASKA 2017

InfoDASKA studentska je konferencija započela 2008.godine pod nazivom Dani mladih knjižničara. Osnovna ideja konferencije jest pratiti trendove i promjene unutar struke te potaknuti razmjenu znanja, ideja i mišljenja studenata informacijskih znanosti, ali i srodnih struka. Konferencija svake godine bilježi sve veću posjećenost, kako izlagača tako i posjetitelja.

10.InfoDASKA sa temom „Mogućnosti i izazovi suradnje informacijskih ustanova“ održana je 5.i 6.svibnja u prostoru studentskog kluba „Božo Lerotić“ na Sveučilištu u Zadru. Projekt su financirali Studentski zbor Sveučilišta u Zadru i Odjel za informacijske znanosti.

Na konferenciji je sudjelovalo oko 60 studenata iz Zadra, Zagreba, Osijeka i Mostara.  Konferencija je otvorenja izlaganjem pod nazivom „Daskanje 2008.; kako je InfoDASKA izgledala prije 10 godina“, koje su održali Dora Rubinić, Nikica Gardijan i Ivana Morić Filipović, bivši studenti informacijskih znanosti, a danas zaposlenici Sveučilišta u Zadru.

Na konferenciji su sudjelovale i dvije pozvane predavačice: Marijana Senkić-Klapan iz Znanstvene knjižnice Zadar, koja je govorila o suradnji informacijskih ustanova s profitnim sektorom te doc.dr.sc. Martina Dragija Ivanović sa Odjela za informacijske znanosti, koja je održala predavanje o mogućnostima suradnje s neprofitnim sektorom. Nakon svakog pozvanog predavanja, uslijedila su izlaganja tematski grupiranih studentskih radova.

Na ovogodišnjoj konferenciji dodijeljena je i nagrada za najbolje izlaganje. Svi radovi su se vrednovali prema kriterijima za vrednovanje znanstvenog rada, a o dobitniku su zajednički odlučili predsjednici studentskih klubova. Nagrada je pripala trima studenticama iz Osijeka, Ivani Jukić, Gabrijeli Čuljak i Endrini Eskić, koje su izložile rad pod nazivom „Program otkupa knjiga Ministarstva kulture i podaci o javnoj posudbi: mogućnosti analize“. Konferencija je završila najavom 11.InfoDASKE koja će se održati na Filozofskom fakultetu u Mostaru.

Fotogalerija 

info