Odjel za informacijske znanosti

Predavanja doc. Zinaide Manžuch sa Sveučilišta u Vilniusu o digitalizaciji kulturne baštine - od utorka 4.4. do četvrtka 6.4.

Predavanja doc. Zinaide Manžuch sa Sveučilišta u Vilniusu o digitalizaciji kulturne baštine - od utorka 4.4. do četvrtka 6.4.

Docentica Zinaida Manžuch sa Sveučilišta u Vilniusu ovaj tjedan od utorka 4.4. do četvrtka 6.4. održava, u sklopu ERASMUS+ boravka, niz otvorenih predavanja na koja se pozivaju svi zainteresirani:

1) Why manage, or strategic decisions behind heritage digitisation (utorak, 4. travnja 2017. od 11:00 do 13:00 ; učionica 123)
2) Adding value to digitised heritage content (srijeda, 5. travnja 2017. od 11:30 do 13:30 ; učionica 119)
3) Creative ways of resourcing heritage digitisation (četvrtak, 6. travnja 2017. ; učionica 119)


Zinaida Manžuch je zaposlena na Institutu za knjižnice i informacije na Fakultetu komunikacije u sklopu Sveučilišt Vilnius u Litvi. Istraživački interesi su joj: digitalizacija kulturne baštine, politika Europske unije u vezi kulturne baštine, memorijske institucije. Predaje sljedeće kolegije: Upravljanje informacijama, Digitalizacija kulturne baštine i informacijski sustavi, Digitalna kultura, Strateško upravljanje digitalizacijom, Strateško upravljanje digitalizacijom kulturne baštine

Na sljedećoj web stranici su opsežniji podaci o njenim znanstveno-nastavnim aktivnostima:
http://www.kf.vu.lt/en/structure/scientists/zinaida-manzuch