Odjel za turizam i komunikacijske znanosti
Informacije

Prvi coworking dan

Prvi coworking dan

Coin organizira prvi coworking dan koji će se održati u srijedu, 24. rujna 2014. godine u prostoru budućeg coworking centra, na adresi Put Murvice 14 u Zadru.

Coworking dan jedna je od aktivnosti projekta ''Coworking Zadar – suradnjom do inovacija'', koji je odobren za financiranje na natječaju za izgradnju male poslovne infrastrukture iz programa IPA IIIC, komponente Regionalna konkurentnost. Projekt je započeo 14. lipnja 2014. godine, provodit će se 18 mjeseci, a ukupna mu je vrijednost veća od 5,1 milijun kuna, uz 85% sufinanciranja iz fonda EU-a.

Projekt se bavi uspostavom coworking prostora i coworking zajednice u Zadru te promocijom coworking koncepta koji podrazumijeva poduzetništvo temeljeno na umrežavanju i obavljanju samostalne djelatnosti različitih profesionalaca u zajedničkom  radnom prostoru. Upravo prvi zajednički coworking  radni dan organiziran je s ciljem izgradnje i jačanja zadarske coworking zajednice.

Kao prvi u nizu sličnih događanja koja će biti organizirana tijekom provedbe projekta, coworking dan prilika je za simulaciju radnog dana u coworking prostoru, otvaranje mogućnosti za upoznavanje sudionika te poticanje na aktivno uključivanje u projekt.

Naime, okosnica coworking zajednice su ljudi, poduzetnici i nezavisni profesionalci (freelanceri), koji žele dijeliti radnu atmosferu, ideje, uvjerenja i resurse. U tom smislu, važnost prvog coworking dana je upravo predstavljanju coworking načina rada što većem broju potencijalnih sudionika i približavanju prostora u kojem će se uspostaviti coworking u Zadru.

Simulacija coworking radnog dana uključivat će dio prostora u kojem će svi zainteresirani moći raditi na svojim računalima te dio u kojem će se moći upoznavati i razmjenjivati ideje i kontakti. Osim toga, u toku dana bit će  organizirana i radionica na temu razvoja coworking zajednice.

Dva zanimljiva gosta, uspješna poduzetnika, s prisutnima će podijeliti svoja coworking iskustva, svoje poslovne i životne priče te ih inspirirati za poduzetništvo.

Detalji i program nalaze se ovdje.