Studentske obavijesti

Nadoknada nastave - doc. dr. sc. Željka Tonković - 10. prosinca 2019

U petak 13. prosinca neće se održati nastava iz kolegija Makrosociološke teorije zbog službene spriječenosti nositeljice kolegija. Nadoknada će se održati u ponedjeljak 16. prosinca u terminu od 9.00 do 12.00 u predavaonici 203.

 
Obavijest za iksice - 6. prosinca 2019

Iksice možete preuzeti najkasnije do 20. prosinca 2019. u studentskoj referadi, zgrada DHM-a, Ruđera Boškovića 5, 1. kat. u vremenu od 9.00-12.00 i 13.00 -15.30h uz predočenje osobne iskaznice.
Redovitim studentima 1. godine diplomskih studija bit će poništena stara iksica, molimo da preuzmete novu do navedenog datuma.
Podsjećamo da se ispiti ne mogu polagati bez predočenja iksice (odnosi se na studente koji nemaju indeks).

 
Prezentacija stipendija Vlade Francuske Republike - 3. prosinca 2019

Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zadru poziva vas na prezentaciju stipendija Vlade Francuske Republike o mogućnostima studiranja u Francuskoj. Stipendije su namijenjene studentima, asistentima i mladim istraživačima diplomskih i poslijediplomskih studija svih znanstvenih disciplina uz naglasak da poznavanje francuskog jezika nije uvjet za dobivanje stipendije. Jasna Bas, ataše za znanstvenu i sveučilišnu suradnju pri Francuskom veleposlanstvu u Zagrebu, predstavit će Vam mogućnosti za studiranje u Francuskoj te odgovoriti na sva vaša pitanja.

Prezentacija će se održati u utorak 10. prosinca 2019. godine u studentskom klubu „Božo Lerotić“ s početkom u 11 sati.

 
Uvod u znanstveno komuniciranje - nadoknada nastave - 28. studenog 2019

Nadoknada nastave iz kolegija Uvod u znanstveno komuniciranje bit će u ponedjeljak, 2. prosinca od 11 do 12 sati u predavaonici 121.

 
Osnove sociologije - nadoknada nastave - 26. studenog 2019

Nadoknada nastave iz kolegija Osnove sociologije bit će u srijedu, 11. prosinca od 18 do 20 sati (predavanja) te u četvrtak, 12. prosinca od 8 do 10 sati (seminarska nastava) u predavaonici 203.

 
Makrosociološke teorije - nadoknada nastave - 26. studenog 2019

Nadoknade iz kolegija Makrosociološke teorije održat će se 2. 12. i 9. 12.  od 9 do 12 u predavaonici 203.

 
Suvremene sociološke teorije: makropristupi - prvi kolokvij - 20. studenog 2019

Prvi kolokvij iz kolegija Suvremene sociološke teorije: makropristupi održat će se u petak 29. studenog u 8:30 (dvorana 121). Kolokviju mogu pristupiti i studenti/ce koji ponavljaju kolegij.

 
Odluku o dodjeli Nagrade Odjela za sociologiju uspješnim studentima sociologije - 18. studenog 2019

Odluku o dodjeli Nagrade Odjela za sociologiju uspješnim studentima sociologije u akademskoj godini 2018./2019. možete pogledati ovdje. Nagrade će biti dodijeljene u sklopu Otvorenog dana sociologije, 10. prosinca prema programu koji će se objaviti naknadno.

 
Obavijest - Elektronički identitet - 13. studenog 2019

U tijeku je godišnje certificiranje (provjera usklađenosti) autentikacijske i autorizacijske infrastrukture Sveučilišta u Zadru (AAI elektroničkog identiteta).

Na adresi: https://personal.unizd.hr/ldap/ možete provjeriti status vašeg elektroničkog identiteta.

Provjerite datum u polju Datum isteka temeljne povezanosti (hrEduPersonExpireDate). Ukoliko vam je datum istekao, a i dalje imate studentska prava, elektronički identitet možete produžiti u studentskoj referadi za dvopredmetne studije ili kod odjelne tajnice za jednopredmetne studije. Produženje možete napraviti do 4. prosinca 2019.

Elektronički identiteti kojima je prošao datum povezanosti s ustanovom bit će izbrisani 5. prosinca 2019. godine.

Sva pitanja vezana uz elektronički identitet možete postaviti na: aai@unizd.hr.

 
Potpore studentima u stanju socijalne potrebe - 13. studenog 2019

Sveučilište u Zadru dodjeljuje i potpore studentima u stanju socijalne potrebe, a prema čl. 19., 20., 21. i 22. Pravilnika o dodjeli stipendija i potpora studentima.

Za dodjelu potpore u stanju socijalne potrebe ne raspisuje se Natječaj već se dodjeljuju na osnovi predane individualne zamolbe na Protokol Sveučilišta u Zadru.

 
Natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima u stanju socijalne potrebe - 13. studenog 2019
Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentim - 7. studenog 2019

Poštovane/i studentice/i,

Odjel za sociologiju raspisuje natječaj temeljem kojeg će se odabrati kandidat koji će dobiti preporuku Odjela za dodjelu stipendije izvrsnim redovitim studentima Sveučilišta u Zadru za akademsku godinu 2019./2020.

Na natječaj se mogu prijaviti svi redoviti studenti Odjela za sociologiju koji udovoljavaju uvjetima natječaja koje možete pronaći ovdje. Odluka o izboru kandidata donijet će se na temelju mišljenja Odjela za sociologiju.

Studenti su dužni u tajništvo Odjela do petka, 22. studenoga 2019. donijeti kompletnu dokumentaciju za prijavu.

 
DAAD - natječaj za stipendije za akademsku godinu 2020./2021. - 15. listopada 2019

DAAD raspisuje natječaj za stipendije za akademsku godinu 2020./2021. na njemačkim sveučilištima i/ili institucijama u Njemačkoj.

1. Stipendije za studente preddiplomskog i diplomskog studija te doktorande, postdoktorande te znanstvenike svih disciplina.
Rok za prijavu: između 15. studenog i 1. prosinca 2019.
Više informacija o programu, detaljne upute i obrasci za online prijavu nalaze se na web-stranici: https://zagreb.diplo.de/hr-hr/themen/kultur/daad/2100844
Infomaterijal o studiju i istraživanju u Njemačkoj možete skinuti na web-stranici: https://www.daad.de/deutschland/nach-deutschland/publikationen/en/
DAAD nudi više od 250 različitih programa stipendiranja na njemačkom i engleskom jeziku od ljetnih tečajava, studijskih stipendija, kratkoročnih i dugoročnih istraživačkih stipendija do studijskih boravaka sveučilišnih profesora u trajanju od nekoliko godina.
Programi stipendiranja DAAD-a dostupni su u svim državama svijeta i za sve studijske discipline. Više informacija na: www.daad.de

2. Predstavljanje svih stipendija DAAD-a za studente, doktorande, postodoktorande te znanstvenike održat će se u srijedu, 23. listopada 2019. u 18:30 sati dvorani 144, SK na Sveučilištu Zadar. Izlaganje će biti na hrvatskom jeziku.

Kontakt informacije:
DAAD na Sveučilištu Zadar:
Odjel za germanistiku
Krešimirova obala 2, 23000 Zadar
Larissa Holz
e-mail: daad.dalmatien@gmail.com
Facebook: DAAD Hrvatska

 
Raspored predavanja - zimski semestar - 30. rujna 2019

Raspored predavanja za preddiplomski studij sociologije možete pogledati  ovdje.

Raspored predavanja za diplomski studij sociologije možete pogledati  ovdje.

 
Upisi u akademsku godinu 2019./2020. - 15. srpnja 2019

Sve o upisima u prvu godinu preddiplomskih studija možete vidjeti ovdje.

Sve o upisima u višu godinu preddiplomskih studija možete vidjeti ovdje.

Sve o upisima u prvu godinu diplomskih studija možete vidjeti ovdje.

Sve o upisima u višu godinu diplomskih studija možete vidjeti ovdje.

 
Sveučilište u Zadru svojim studentima i djelatnicima daruje ulaznice za kulturna događanja u Zadru - 14. prosinca 2018

Na dnu mrežne stranice Sveučilišta u Zadru potražite poveznicu pod "Izdvojeno" naziva Kulturna događanja - ulaznice. Klikom na poveznicu doći ćete na stranicu na kojoj možete vidjeti popis događanja za koja se daruju ulaznice.  Svoju besplatnu ulaznicu možete rezervirati slanjem poruke na e-adresu ulaznice@unizd.hr do roka napisanog pored svakoga navedenog događanja. Poruka treba sadržavati ime i prezime djelatnika ili studenta i naziv događanja za koji se ulaznica rezervira. Broj ulaznica je ograničen i napisan pored događanja. Ulaznice se dodjeljuju prema redu slanja/primanja rezervacija do podjele svih ulaznica.