Department of Sociology

Radionica društveno korisnog učenja (DKU)

 Radionica društveno korisnog učenja (DKU)

U sklopu provedbe projekta „Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja“, Odjel za sociologiju i Sveučilište u Zadru u suradnji s udrugom Naš Hajduk, organizira jednodnevnu radionicu iz društvenog korisnog učenja (DKU).

Radionica će se održati u ponedjeljak, 22. listopada u razdoblju od 10 do 18 sati, u predavaonici poslijediplomskih studija (zgrada rektorata) pod vodstvom Anke Kekez Koštro s Fakulteta političkih znanosti, Sveučilišta u Zagrebu.

„Društveno korisno učenje predstavlja metodu koja povezuje svrhovit društveni angažman s akademskim učenjem, stjecanjem vještina i znanja, čak i razvijanjem stavova kroz iskustvo koje se veže s potrebama zajednice i rješavanjem stvarnih problema, uz potencijal da pomogne nizu ciljnih skupina. Studentima pomaže ne samo da ojačaju vlastiti osjećaj samopoštovanja, prezentacijske i analitičke vještine već i da ostvare bolji kontakt sa zajednicom, s onim što se događa van zidova fakulteta. Osnažuje ih za ono što se događa kada završe studij i kad krenu u potragu za radnim mjestom. Nastavnicima društveno korisno učenje pomaže da pospješe nastavu i proces učenja te da smisle način vrednovanja studenata koji se ne veže samo uz konvencionalne metode, nego i uz nešto što je studentima opipljivije. Koristi od društvenog korisnog učenja ima i zajednica odnosno udruge i ustanove jer na njihove potrebe akademske institucije mogu djelovati i mogu pomoći da se one riješe. Ovim procesom se stvara sinergija između niza aktera u društvu te se ostvaruje dodana vrijednost.“ – kaže voditeljica radionice Anka Kekez Koštro.

Radionica osim predavačkog dijela uključuje interaktivno predstavljanje ključnih koraka i metodoloških/pedagoških instrumenata društveno korisnih nastavnih programa, a planirano je i vježbanje njihove razrade na konkretnim primjerima iz hrvatske i međunarodne prakse.

Molimo zainteresirane nastavnike i nastavnice da u okviru registracije na radionicu prijave na mail anka.kekez-kostro@fpzg.hr i kkrolo@unizd.hr.  Broj mjesta je ograničen.

Content