Odjel za povijest umjetnosti

Đurđina Lakošeljac

 

Nastavnik: dr. sc. Đurđina Lakošeljac
Zvanje: poslijedoktorandica
Telefon: 023 200 541
E-mail: dlakoseljac@unizd.hr
Bibliografija: CroRIS
Izvodi kolegije:

Umjetnost gotike

Umjetnost romanike

Hrvatska umjetnost romanike i gotike

Konzultacije: četvrtkom, 10-11 sati

 


Biografija

 

Rođena je 4. rujna 1984. godine u Puli, gdje je 2003. godine završila srednju školu primijenjenih umjetnosti i dizajna. Godine 2006. upisala je jednopredmetni preddiplomski, a 2009. jednopredmetni diplomski studij povijesti umjetnosti konzervatorskog i muzejsko-galerijskog smjera na Odjelu za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru. Tijekom studija sudjelovala je u organizaciji studentskog projekta Biennale hrvatske mlade fotografije te je volontirala u Državnom arhivu u Zadru na restauraciji arhivske građe. Dobitnica je Rektorove nagrade za izvrsnost i Nacionalove Top stipendije za top studente 2011. godine.
U razdoblju od veljače do listopada 2015. godine te od listopada 2016. do rujna 2017. godine bila je privremeno zaposlena na radnom mjestu asistenta na Odjelu za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru, kao zamjena za porodiljni dopust. Od listopada 2017. godine zaposlena je na mjestu asistenta na istom odjelu.
Poslijediplomski studij Humanističkih znanosti Sveučilišta u Zadru upisala je 2018. godine pod mentorstvom prof. dr. sc. Emila Hilje. U lipnju 2020. godine obranila je sinopsis doktorske disertacije pod naslovom "Šibensko zlatarstvo 14. i 15. stoljeća".
Kao asistent u nastavi na Odjelu za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru održavala je seminare iz kolegija Uvod u povijest i teoriju umjetnosti I, Osnove povijesti umjetnosti, Umjetnost ranog srednjeg vijeka zapadne Europe, Umjetnost romanike, Umjetnost gotike, Hrvatska umjetnost romanike i gotike, Umjetnost ranog novog vijeka na tlu Hrvatske, Umjetnost 19. stoljeća I i Umjetnost 19. stoljeća II.