Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu

Poziv na 3. radionicu u sklopu projekta PESCAR

Poziv na 3. radionicu u sklopu projekta PESCAR

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da Zadarska županija u suradnji sa Sveučilištem u Zadru organizira treću edukativnu radionicu na temu „Važnost vođenja evidencije za održivu uporabu pesticida“. Radionica će se održati u subotu 1. prosinca 2018. godine u sklopu 10. Degustacije mladih vina i maslinovih ulja Nadin 2018.

Kroz prve dvije radionice održane u okviru provedbe projekta PESCAR, poljoprivrednim proizvođačima s područja županije predstavljena je nova usluga davanja preporuka temeljnih na prikupljenim podacima postavljenih agrometeoroloških stanica koje očitavaju i mjere klimatske parametre, a u sklopu kojih se poljoprivrednim proizvođačima izdaju savjeti o potrebi izvršenja preventivne zaštite te se proizvođače upoznalo sa svim prednostima integriranog načina poljoprivredne proizvodnje. Također, sudionici su pozvani da preporuke i klimatske parametre s mjernih postaja redovito prate na službenoj stranici projekta PESCAR (www.agroprognoza.eu) i novo uspostavljenoj Viber grupi AgroprognozaEU Zadar.

U nastavku donosimo program stručnog dijela manifestacije u sklopu kojeg će biti održana 3. edukativna radionica:

VRIJEME I MJESTO ODRŽAVANJA: 1.12.2018. godine u osnovnoj  školi Nadin

POČETAK I ZAVRŠETAK: 14.00 do 16.00 sati

MODERATOR: Hrvatska poljoprivredno - šumarska savjetodavna služba Podružnica Zadarske županije – Gordana Dragun, dipl.ing.agr.

Više informacija o radionici možete pronaći ovdje