Odjel za pedagogiju

Studijsko putovanje – Uniwersytet pedagogiczny Krakow

U sklopu studijskog putovanja nastavnog osoblja Odjela za pedagogiju od 8. do 11. rujna 2019. godine realiziran je stručni posjet na Uniwersytet pedagogiczny te na Uniwersytet Jagiellonski Krakow.

Više od 70 godina Pedagoško sveučilište u Krakowu ima vodeće mjesto među pedagoškim visokoškolskim ustanovama u Poljskoj, a ujedno je i najstarije Pedagoško sveučilište na tom području. Izuzetno je zbog visokog ugleda, stručnog obrazovanja i modernog pristupa.

Cilj posjeta bio je upoznavanje s obrazovnom politikom i primjerima dobre prakse u Krakowu. Djelatnici Odjela obavili su susrete s predstavnicima odsjeka za pedagogiju kao i s prorektoricom za studentska pitanja, izv. prof. dr. sc. Katarzynom Potyrała. Upoznati su s programima koji se realiziraju na preddiplomskoj i diplomskoj razini. Razgovaralo se o pokretanju budućih zajedničkih projekata i drugih vidova suradnje.

Djelatnici Odjela posjetili su i Jagielonsko sveučilište koje je utemeljio poljski kralj Kazimir III. Veliki 1364. godine. Najstarije je sveučilište u Poljskoj, drugo najstarije u Srednjoj Europi i jedno je od najstarijih sveučilišta na svijetu.