Susret Rektora Sveučilišta u Zadru i studenata prve godine preddiplomskih studija

Susret Rektora Sveučilišta u Zadru i studenata prve godine preddiplomskih studija

U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održan je susret Rektora Sveučilišta u Zadru i studenata prve godine preddiplomskih i integriranih studija. Ovim svečanim primanjem započela je nova akademska godina 2014./2015. Studente prve godine preddiplomskih studija pozdravili su rektor prof. dr. sc. Ante Uglešić i prorektor za studije i studentska pitanja prof. dr. sc. Robert Bacalja.
Uz srdačne pozdrave i čestitke na upisu na studije, rektor Sveučilišta u Zadru prof.dr.sc. Ante Uglešić istaknuo je kako se nalaze na početku jednog važnog razdoblja u njihovim životima, te da pred njima stoji predan i ustrajan rad. Rektor ih je na susretu dobrodošlice također upoznao s poviješću Sveučilišta u Zadru te načinom studiranja kao i svim mogućnostima koje im ova visokoškolska ustanova nudi.
Prorektor za studije i studentska pitanja prof. dr. sc. Robert Bacalja, uz želju da osjete pravi sveučilišni duh i studentski život, studente je upoznao s pravilima studiranja i bolonjskim procesom te im objasnio sustav bodovanja i ustroj studija.
Nakon susreta s Rektorom studenti su se uputili na matične odjele gdje su im dobrodošlicu zaželjeli pročelnici odjela sa suradnicima koje će susretati kroz svoje obrazovanje.

Fotogalerija
Pročitaj više
Susret Rektora Sveučilišta u Zadru i studenata prve godine preddiplomskih studija
Promocija doktora znanosti

Promocija doktora znanosti

Na Sveučilištu u Zadru održana je svečana promocija novih doktora znanosti. Titulu doktora znanosti dobio je 21 promovent, a to su: Maximiljana Barančić, Željka Bedić, Ankica Bralić, Martina Čelhar, Iva Čulina, Eugenija Ćuto, Marija Dejanović, Larisa Grčić-Simeunović, Nansi Ivanišević, Sandra Jović Mazalin, Radomir Jurić, Marko Kapović, Orsat Ligorio, Nedjeljko Marinov, Miona Miliša Jakšić, Ivan Peklić, Nada Poropat Jeletić, Tihomir Rajčić, Barbara Španjol-Pandelo, Tijana Vukić i Vlasta Vyroubal.
Uz rektora Sveučilišta u Zadru prof.dr.sc. Antu Uglešića promociji su nazočili prorektori prof.dr.sc.Dijana Vican, prof.dr.sc. Josip Faričić, prof.dr.sc. Robert Bacalja i prof.dr.sc. Leonard Marušić, a promotori su bili prof.dr.sc. Slavija Kabić i doc.dr.sc. Tomislav Fabijanić koji su pročitali životopise svakog pojedinog kandidata/kandidatkinje i ukratko iznijeli ono što su u svojim radovima promoventi dali kao znanstveni doprinos.
Novim doktorima znanosti, njihovim obiteljima i mentorima obratio se rektor prof.dr.sc. Ante Uglešić koji je istaknuo kako je ovo značajan doprinos cijeloj zajednici. Društvo u cjelini se izgrađuje zahvaljujući onim pojedincima koji su nadahnuti težnjom za novim spoznajama postigli vrhunske rezultate. Uputio im je srdačne čestitke u ime Sveučilišta u Zadru i njegovo osobno.

Fotogalerija
Pročitaj više
Promocija doktora znanosti
Prijem studenata prve godine preddiplomskih studija

Prijem studenata prve godine preddiplomskih studija

Susret Rektora Sveučilišta u Zadru i studenata prve godine preddiplomskih i integriranih studija održat će se u ponedjeljak, 6. listopada 2014. i to:

a) u 9,00 sati susret sa studentima prve godine jednopredmetnih studija, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, Obala kralja Petra Krešimira IV. br. 2, II. kat

b) u 10,00 sati susret sa studentima prve godine dvopredmetnih studija,u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, Obala kralja Petra Krešimira IV. br. 2, II. kat

c) u 12,00 sati susret sa studentima prve godine integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog učiteljskog studija u Gospiću, u dvorani br. 5 zgrade Odjela za nastavničke studije, dr. Ante Starčevića br.12, Gospić.

Susret pročelnika odjela i predstojnika odsjeka i studenata prve godine preddiplomskih studija održat će se u ponedjeljak, 6. listopada 2014. na matičnim odjelima i odsjecima i to:

a) u 10,45 sati susret sa studentima prve godine jednopredmetnih studija i sa studentima prvog (a1) predmeta dvopredmetnih studija

b) u 11,45 sati susret sa studentima prve godine drugog (a2) predmeta dvopredmetnog studija.
Pročitaj više
Prijem studenata prve godine preddiplomskih studija
Promocija magistara znanosti

Promocija magistara znanosti

U Svečanoj dvorani zadarskog Sveučilišta održana je svečana promocija magistara znanosti. Uz rektora Sveučilišta u Zadru prof.dr.sc. Antu Uglešića i promotora doc. dr. sc. Vladu Sušca, promociji su prisustvovali prorektori prof.dr.sc. Josip Faričić, prof.dr.sc. Dijana Vican i prof.dr.sc. Robert Bacalja. Titulu magistra steklo je devet promovenata: Silvija Batoš, Antonijo Brajković, Ivana Cikoja, Josip Matassi, Jasna Pandžić, Renata Peroš, Vesna Šimičević, Vinko Tarbušković i Maja Vujanić.
Prigodni govor i zahvalu promoventima uputio je rektor prof. dr. sc. Ante Uglešić koji je poručio novim magistrima kako se neumornim radom i stvaralaštvom dolazi do novih spoznaja i vrhunskih rezultata. Uputio im je srdačne čestitke u svoje ime i u ime Sveučilišta u Zadru.
Pod svečanom prisegom magistri znanosti potpisom su označili svoju novu titulu, a o njihovom magistarskom radu nešto više kazao je promotor doc. dr. sc. Vlado Sušac.
Svečana promocija nastavlja se i sutra u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru s početkom u 11 sati kada će biti dodijeljene diplome doktorima znanosti.
Pročitaj više
Promocija magistara znanosti
Obrane doktorskih radova

Obrane doktorskih radova

U ponedjeljak 13. listopada 2014. godine u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru (Obala kralja P. Krešimira IV. br. 2, II. kat), s početkom u 11.00 sati, Ivana ANTERIĆ, dipl. arheol., javno brani doktorski rad pod naslovom Antropološka analiza srednjovjekovnih grobalja u srednjoj Dalmaciji pred stručnim povjerenstvom u sastavu: prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, prof. dr. sc. Mario Šlaus i prof.dr. sc. Ante Uglešić.

U ponedjeljak 13. listopada 2014. godine u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru (Obala kralja P. Krešimira IV. br. 2, II. kat), s početkom u 13.30 sati, Josipa SELTHOFER, dipl. ing., javno brani doktorski rad pod naslovom Kulturološka obilježja vizualnog identiteta hrvatskog akademskog mrežnog prostora pred stručnim povjerenstvom u sastavu: doc. dr. sc. Nives Tomašević, izv. prof. dr. sc. Mario Barišić i prof. dr. sc. Srećko Jelušić.
Pročitaj više
Obrane doktorskih radova
1234