Izazovi u visokom obrazovanju u pomorstvu – osvrt na provedenu reakreditaciju

Izazovi u visokom obrazovanju u pomorstvu – osvrt na provedenu reakreditaciju

Na Pomorskom fakultetu u Splitu, u četvrtak 06. prosinca održana je 1. radionica o osiguravanju i unapređenju kvalitete visokog obrazovanja projekta MEDUSA pod nazivom IZAZOVI U VISOKOM OBRAZOVANJU U POMORSTVU – OSVRT NA PROVEDENU REAKREDITACIJU.

Nakon predstavljanja projekta i elementa projekta 2 Unapređivanje postupaka osiguravanja kvalitete visokog obrazovanja, na radionici su se iznesli zaključci provedenih postupaka reakreditacije na Pomorskom fakultetu u Rijeci i Pomorskom fakultetu u Splitu te kroz panel raspravu raspravljalo o očekivanja i preporukama za unapređenja nastavnih programa, projekti podrške za unapređenje kvalitete visokog obrazovanja, načinima internacionalizacije studija, unapređenju podrške studentima i slično.

Na radionici od djelatnika Pomorskog fakulteta u Rijeci su sudjelovali izv.prof.dr.sc. Ana Perić Hadžić, prof.dr.sc. Ines Kolanović, izv.prof.dr.sc. Irena Jurdana, izv.prof.dr.sc. Neven Grubišić te izv.prof.dr.sc. Vlado Frančić. Također, bili su predstavnici Sveučilišta u Splitu, Pomorskog fakulteta u Splitu, Pomorskog odjela u Zadru te Odjela za pomorstvo u Dubrovniku.