Međunarodno gostovanje na Odjelu za sociologiju - radionica i predavanje o nacionalizmu i organiziranom nasilju

Međunarodno gostovanje na Odjelu za sociologiju - radionica i predavanje o nacionalizmu i organiziranom nasilju

 

Nova akademska godina na Odjelu za sociologiju započinje međunarodnim gostovanjem prof. dr. sc. Siniše Maleševića iz University College Dublin, Irska u ponedjeljak, 7. 10. 2019. godine.

 

Na Odjelu za sociologiju profesor Malešević održat će radionicu i javno predavanje prema sljedećem rasporedu:

 

  • RADIONICA "Nacionalizam i suvremeni svijet" održat će se u dvorani poslijediplomskih studija (zgrada Rektorata, dvorana 2.3.) u ponedjeljak, 7. listopada 2019., od 14.30 do 17.30 sati. Radionica je prvenstveno namijenjena doktorskim studentima, no dobrodošli su i studenti diplomske i preddiplomske razine.

Pozivamo sve kolege i kolegice znanstvenike sa Sveučilišta u Zadru koji su zainteresirani za temu radionice da nam se pridruže. Potvrde dolaska molimo poslati na vbarada@unizd.hr.

 

  • JAVNO PREDAVANJE "Organizirano nasilje i historijska sociologija" održat će se u predavaonici 121 zgrade Sveučilišta na Rivi, u ponedjeljak, 7. listopada 2019., u 18.00 sati. Predavanje je namijenjeno cijeloj akademskoj zajednici, kao i zainteresiranoj široj javnosti.

 

Profesor Malešević je autor sedam knjiga i urednik dodatnih sedam u području sociologije etničkih odnosa, nacionalizma i rata. Dobitnik je nagrade Američkog sociološkog udruženja za knjigu "The Rise of Organised Brutality" iz 2017. godine. Napisao je preko 90 znanstvenih radova za ugledne međunarodne znanstvene časopise, održao je 120 pozvanih predavanja na uglednim sveučilištima, a njegovi radovi prevedeni su na hrvatski, kineski, indonezijski, poljski, portugalski, ruski, srpski, španjolski, tajski i turski jezik.

 

Nadamo se da ćete nam se pridružiti na radionici i predavanju te iskoristi priliku čuti uvaženog sociologa svjetske reputacije prof. dr. sc. Sinišu Maleševića kako govori o aktualnim i presudnim temama suvremenog svijeta