Odjel za nastavničke studije u Gospiću

STUDENTSKI ZBOR

DAN SVEUČILIŠTA- VOLONTIRANJE STUDENATA

Studentski zbor Sveučilišta u Zadru poziva sve studente da daju svoj doprinos prilikom obilježavanja Dana Sveučilišta u razdoblju od 21.03.-27.03. Studenti će volontirati na raznim aktivnostima prema njihovim mogućnostima. Za uspješnu izvedbu potreban je veći broj volontera stoga pozivamo sve odjele da pomognu u pronalasku osoba.

Studenti se mogu javiti Studentskom Zboru putem društvene mreže Facebook

ili na email adresu unizd.zbor@gmail.com.

Na temelju obavljenog volontiranja izdaje se potvrda o volontiranju.

 

 

 

Studentski zbor Odjela za nastavničke studije u Gospiću je izborno predstavničko tijelo studenata Odjela koji zastupa interese studenata, pomaže im u rješavanju pitanja i problema na koje naiđu tijekom studija te sudjeluju u radu Stručnog vijeća odjela.

Jednom mjesečno tijekom akademske godine sastaju se studentski predstavnici  s pročelnicom Odjela gdje otvoreno raspravljaju o izloženim temama, prenose pitanja svakog studenta te pokušavaju riješiti moguće probleme.

Sastav studentskog zbora:

Melani Kosec – predstavnik studenata 

                                        

Popis predstavnika studenata:

1. godina - Marija Borovac

2. godina -  Ika Starčević

​3. godina -  Karla Beraković

4. godina - Ana Pralija

​5. godina -  Davor Rukavina

Neke aktivnosti studentskog zbora:

2017. Humanitarna akcija "Božić za 10" - Studenti Odjela za nastavničke studije u Gospiću, zajedno sa svojim profesorima i ostalim djelatnicima Odjela već tradicionalno u božićno vrijeme organiziraju humanitarna događanja.  Ove godine sudjelovali su u humanitarnoj akciji prikupljanja hrane, higijenskih i ostalih potrepština za potrebite.

2016. Humanitarna akcija "Božić za 5" - Studenti Odjela za nastavničke studije u Gospiću, zajedno sa svojim profesorima i ostalim djelatnicima fakulteta, sudjelovali su u humanitarnoj akciji prikupljanja hrane, higijenskih i ostalih potrepština socijalno ugroženima. 

2015. Humanitarna akcija "Školski pribor za svako dijete" - Studenti su, uz potporu Odjela i stanovnika grada Gospića, prikupili osnovni pribor za 18 razdrednih odjeljenja u OŠ Dr. Jure Turića u Gospiću. Unutar svake razredne kutije nalazile su se olovke, bojice, flomasteri, bilježnice, pernice i ostatak pribora dostupne svakom učeniku.


Studenti Odjela aktivno volontiraju u udruzi  "Društvo naša djeca" grada Gospića i udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju "Pčelice". Tematske i sportske radionice, razne edukacije te te čitanje knjiga na dječjem odjelu bolnice samo su neke od aktivnosti u koje su uključeni naši studenti.

Zamjenik gradonačelnika  Ivan Biljan sa svojim  je suradnicima 25. ožujka 2013. posjetio Odjel za nastavničke studije u Gospiću. Ovom prigodom predstavnicima Studentskog zbora uručio je veću količinu  stručnih  knjiga čime je fakultetska knjižnica obogaćena dodatnim naslovima koji su od izuzetne važnosti za studente i kvalitetu studija.

Kreativna radionica

 

Studenti Odjela za nastavničke studije 10. i 17. prosinca 2012. godine, na inicijativu Studentskog zbora a u suradnji s udrugom Crvenog križa u Gospiću, organizirali su kreativnu humanitarnu radionicu izrade božićnih ukrasa. Božićni su ukrasi nekoliko dana bili izloženi u Vijećnici našeg fakulteta kako bi profesori i osoblje fakulteta uz dobrovoljni prilog mogli sudjelovati u humanitarnoj akciji. Dana 21.12. članovi udruge Crvenog križa izložili su ostatak božićnih ukrasa na štandu u centru grada te tako omogućili svim građanima sudjelovanje u humanitarnoj akciji. Sav prikupljeni novac doniran je Centru za socijalu skrb i usmjeren obiteljima kojima je pomoć najpotrebnija.