Odjel za nastavničke studije u Gospiću

Životopis

Dodi Malada je docentica (znanstveno područje – društvene znanosti, polje kineziologija) na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću, Sveučilišta u Zadru gdje je nositeljica kolegija: Kineziološka kultura 1, Kineziološka kultura 2, Kineziološka kultura 3, Kineziološka kultura 4, Osnove kineziologije, Razvoj kinantropoloških obilježja učenika, Elementarne igre u razrednoj nastavi, Kineziološka metodika 1, Kineziološka metodika 2, Kineziološka metodika 3.

Sudjelovala je u provođenju eksperimentalnog postupka u projektu MZTS „Efikasnost kinezioloških tretmana u periodu od 7.-10. godine“, voditelja prof. dr. sc. Ratka Katića.

Također je sudjelovala na projektu „Antropološka istraživanja biomotoričkog razvoja i kinezioloških aktivnosti, voditelja prof. dr. sc. Ratka Katića.

Radeći u školi, na znanstveno fundiranim informacijama dokazala je opravdanost primjene pojedinih, specifičnih sadržaja primjene u nastavi Tjelesne i zdravstvene kulture što je rezultiralo izdavanjem 20-ak znanstvenih i stručnih radova te aktivnim sudjelovanjem na međunarodnim i domaćim konferencijama.

Dugi niz godina je angažirana od Agencije za odgoj i obrazovanje kao voditelj stručnih radionica i seminara te unutar toga odrađuje na desetke stručnih usavršavanja za odgojitelje, učitelje i nastavnike na području Republike Hrvatske.

Interes je njenog rada integracija plesnih aktivnosti i baštinskih vrijednosti u svakodnevni život djece, ali i odraslih, prvenstveno kroz edukaciju, osobni razvoj te svijest o važnosti mobilizacije tijela u cilju neprestanog poboljšanja antropološkog statusa svakog pojedinca.

 

CroRis