Poziv na obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava i 70. godišnjice Opće deklaracije o ljudskim pravima

Poziv na obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava i 70. godišnjice Opće deklaracije o ljudskim pravima

Poštovane i poštovani,


u ponedjeljak 10. prosinca 2018. s početkom u 14 sati Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru, u suradnji s Udrugom studenata psihologije Kasper i Hrvatskim psihološkim društvom (HPD), organizira obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava i 70. godišnjice Opće deklaracije o ljudskim pravima.

Obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava na Sveučilištu u Zadru počet će u 14 sati u Svečanoj dvorani osvrtom na Opću deklaraciju o ljudskim pravima, nakon čega će biti održana dva predavanja: „Odgovornost i uloga psihologa u promoviranju i zaštiti ljudskih prava“ (izv. prof. dr. sc. Vera Ćubela Adorić, Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru) i „Vjera i tolerancija – slučaj Hrvatska“ (prof. dr. sc. Marko Vučetić, Odjel za filozofiju Sveučilišta u Zadru).

Nakon predavanjā u Svečanoj dvorani aktivnosti se nastavljaju na Odjelu za psihologiju (predavaonica 223), gdje će od 17 do 18:15 biti održana radionica „Nuspojave roda“ (voditeljica: izv. prof. dr. sc. Marina Nekić, Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru), a u 18:30 počet će projekcija dokumentarnog filma „Podjela“ (2015.).

 

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u obilježavanju ovoga dana i daljnjem promicanju ljudskih prava!

 


prof. dr. sc. Zvjezdan Penezić, pročelnik Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru

izv. prof. dr. sc. Vera Ćubela Adorić, pročelnica Sekcije HPD-a za ljudska prava i psihologiju

Valerija Posavec, potpredsjednica Udruge studenata psihologije Kasper i članica izvršnog odbora Studentske sekcije HPD-a Psihomnia