Vaterpolisti Sveučilišta u Zadru studentski prvaci Hrvatske, Ana Burazer dvostruka studentska prvakinja Hrvatske u plivanju

Vaterpolisti Sveučilišta u Zadru studentski prvaci Hrvatske, Ana Burazer dvostruka studentska prvakinja Hrvatske u plivanju

U Vukovaru je 30. studenoga i 1. prosinca održano studentsko prvenstvo Hrvatske u plivanju i vaterpolu UniSport H2O, na kojemu su nastupile i studentske ekipe Sveučilišta u Zadru koje su ostvarile odlične rezultate.

Sveučilište u Zadru u plivanju je ukupno osvojilo šest medalja: dvije zlatne, jednu srebrnu i tri brončane medalje. Ana Burazer postala je dvostruka prvakinja Hrvatske, osvojivši zlatnu medalju u disciplinama 50 m leđno i 100 m slobodno. Ana Bajok osvojila je srebro na 100 m leđno i broncu na 100 m prsno. Štafeta u sastavu Ana Burazer, Ana Bajok, Leonarda Strenja i Lea Stojanović osvojila je dvije brončane medalje, i to na 4 × 50 m slobodno i 4 × 50 m mješovito.

Vaterpolisti Sveučilišta u Zadru osvojili su prvo mjesto te su postali studentski prvaci Hrvatske. Prvoga su dana natjecanja rezultatom 7:6 pobijedili momčad Sveučilišta u Zagrebu, prošlogodišnjeg prvaka, da bi drugoga dana bili bolji od momčadi Sveučilišta u Dubrovniku rezultatom 16:6. U finalu su odličnom igrom pobijedili ekipu Tehničkog veleučilišta Zagreb rezultatom 10:8 (Jurišić 4, Zelić 2, Vučković 2, Jovančević 1, Vrbnjak 1 ). Treće mjesto osvojila je momčad Sveučilišta u Zagrebu pobijedivši momčad Sveučilišta u Splitu.

Vaterpolisti Sveučilišta u Zadru kao državni prvaci stekli su pravo nastupa na Europskom studentskom prvenstvu u vaterpolu koje će se od 21. do 26. srpnja 2019. godine održati u Kopru u Sloveniji.

 

Sastav momčadi: Krešimir Klarica, Marino Ladiš, Nikola Curać, Timien Vučković, Ivan Vrbnjak, Marin Jovančević, Niko Torić, Lovre Zelić i Roko Jurišić.

Trener: Goran Jovančević, pomoćna trenerica: Dajana Jašić

 

Fotogalerija